eur:
388.63
usd:
360.98
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Sorra cseréli le a rendőrség vezetőit Pintér Sándor

Visszavonta a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettesének vezetői megbízását a belügyminiszter. Pintér Sándor az országos rendőr-főkapitány javaslatára mentette fel tisztségéből a tábornokot.

A rendőrség közleménye szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatóját már október 15-én felmentették tisztségéből, de a menesztését csak most hozták nyilvánosságra. Arról egyelőre nem tudni, hogy az országos rendőr-főkapitány miért kérte Bozsó Zoltán felmentését.

A tábornokot egyelőre rendelkezési állományba helyezték, így azt nem lehet tudni, kap-e és ha igen, milyen feladatot a tábornok, de lehet, hogy végleg távozik a testülettől. A BRFK harmadik embere vezetői megbízásának indoklás nélküli visszavonását és rendelkezési állományba helyezését a hétfői állománygyűlésen jelentették be - tudta meg a hvg.

Bozsó Zoltán 2008. április 1-jétől a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese, korábban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon látott el hasonló beosztást. A tábornok rendőri pályafutását még 1990-ben a Váci Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának állományában kezdte, később pedig a Váci Rendőrkapitányság vezetője volt. Szakmai pályafutása alatt számos elismerésben és soron kívüli előléptetésben részesült.

A belügyminiszter a rendészeti főkapitány-helyettesi feladatok ellátásával, október 16-i hatállyal, Markó Attila III. kerületi rendőrkapitányt bízta meg.

Szeptember óta több rendőri szerv, illetve kapitányság élén is új vezető dolgozik. Pintér Sándor szeptember 1-jei hatállyal a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság vezetőjének Török Zoltánt, a Készenléti Rendőrség parancsnokának pedig Balogh Jánost nevezte ki Hatala József országos rendőrfőkapitány javaslatára.

Ugyanekkor vonták vissza a Nógrád és a Veszprém megyei rendőrfőkapitány megbízatását. Előbbi, Szabó Jenő, a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának vezetője lett.

A volt Veszprém megyei főkapitány, Bolcsik Zoltán feladata miniszteri biztosként a Nemzeti Védelmi Szolgálat létrehozása lett.

Később, szeptember közepén, indoklás nélkül visszavonták a Komárom-Esztergom megyei rendőrfőkapitány, valamint a Köztársasági Õrezred személyvédelmi és objektumvédelmi főosztályait irányító Kardos Imre és Sevcsik László vezetői kinevezését. Október elején több kerületi rendőrkapitányság élén történt változás. Ekkor a VIII., a IX., a X., a XVI., a XVII. és XIX. kerületi rendőrkapitányság vezetőjét cserélték le.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×