eur:
389.51
usd:
361.9
bux:
68608.64
2024. május 7. kedd Gizella

Erről tárgyalhat Orbán Viktor és Tarlós István

Sajtóértesülések szerint kedden egyeztet Orbán Viktor és Tarlós István. A miniszterelnök és a főpolgármester a Budapest jövőjét érintő törvénycsomagról tárgyal, miként arról pénteken beszélt a kormányfő a Főváros Közgyűlés alakuló ülése után.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az első hivatalos találkozó valójában a második lesz, mivel a múlt héten - a Fidesz elnökségi ülésének időpontjában - már tárgyalóasztalhoz ült a két politikus. Kormányzati döntés még nem született az ügyben. Orbán Viktor és Tarlós István várhatóan átnézik majd, mit lehet tenni a BKV helyzetének rendezése érdekében is.

Sajtóhírek szerint a közlekedési cég megmentésének legvalószínűbb forgatókönyve egy százmilliárd forintos állami tőkeemelés lehet. A miniszterelnök a Fővárosi Közgyűlés pénteki alakuló ülésén azt mondta, hogy várja Tarlós Istvánt, akivel Budapest gondjairól egyeztetnek majd.

A Magyar Nemzet szerint a hétvégén is dolgoztak azon a csomagon, amelyhez szeretnék megnyerni a miniszterelnök támogatását. A főpolgármester korábban elmondta, hogy minél hamarabb szeretné elfogadtatni az Országgyűléssel a csomagot, mert ezen is múlhat, hogy a jövőben lehessen dolgozni a fővárosban.

Tarlós István pénteken ismét kiemelte, hogy aggasztó BP pénzügyi helyzete, és nem biztos, hogy finanszírozható a főváros 2011-ben. A főpolgármester elmondta, hogy megkapta Kocsis István BKV-vezérigazgató jelentését, amely szerint a közlekedési cég külső-belső adósságállománya eléri a 800 milliárd forintot, és ez a helyzet majdnem kezelhetetlen, ezért is arra kéri az Állami Számvevőszéket, hogy állapítsa meg, finanszírozható-e a város.

Sajtóhírek szerint hétfőn már tárgyalt Orbán Viktor kormányfővel Tarlós István főpolgármester, az egyeztetést kedden folytatják - ezúttal is zárt ajtók mögött.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Tovább gyengül a forint

Tovább gyengül a forint

Hétfő este az euróval egészen február óta nem látott szintre erősödött a forint. Ezt követően kedd reggel nem látni nagyobb elmozdulásokat, az euróval szemben stagnál, a dollárral szemben pedig kisebb gyengülésben van a magyar fizetőeszköz. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×