eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Magyar György: Rossz érzésük van a kolontáriaknak

Ma találkozik a vörösiszap-katasztrófa károsultjaival a képviseletükre felkért ügyvéd. Magyar György az InfoRádiónak elmondta: várhatóan előzetes bizonyítási eljárást kezdeményeznek majd. Hozzátette: a kolontári lakosok attól félnek, hogy nem tárják fel a valóságot a vizsgálatok során, ezért szeretnének hatékony jogi képviselet.

A vörösiszap-katasztrófa áldozatainak az a rossz érzése van, hogy nem biztos, hogy teljes körűen feltárják a valóságot és megtalálják, hogy kinek a felelőssége a tragédia - mondta az InfoRádiónak a kártalanítási eljárás képviseletére felkért Magyar György.

Az ügyvéd eddig telefonon egyeztetett a károsultakkal, majd pénteken személyesen is találkozik velük. A kolontári lakosok arra kíváncsiak, hogy mik a jogi lehetőségeik - tette hozzá.

Az ügyvéd kifejtette: valószínűleg először előzetes bizonyítási eljárást kezdeményeznek annak megállapítására, hogy igazságügyi szakértők tisztázzák, milyen anyagról van szó, ez veszélyes-e, ennek tárolási technológiája megfelelt-e a szabványoknak, és pontosan milyen károk keletkeztek. Magyar György nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy peren kívül egyeztessenek a MAL Zrt. képviselőivel.

A büntetőeljárás ettől függetlenül létezik, ennek során a sértetti képviseletet látja majd el az ügyvédi iroda azoknál az embereknél, akik személyesen vagy hozzátartozójuk által váltak a tragikus esemény sértettjeivé - közölte Magyar György.

A kolontári önkormányzat gyűjtést indított a harmincöt, földönfutóvá vált családnak az újrakezdéshez. A pénzadományokat a 11748090-15427298-06540009-es számlaszámra várják.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×