eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Igazságügyi Minisztérium: csak a helyieket veszélyezteti az iszapömlés

Teljesen biztonságos a magyarországi tartózkodás, a gátszakadás a helyi lakosságon kívül nem veszélyezteti az embereket, illetve a turistákat - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkársága.

A közlemény szerint a fővárostól 160 kilométerre található Ajka település közelében átszakadt iszaptározó okozta katasztrófa lokális jellegű, nincs a távolabb fekvő területekre nézve káros hatása.

A legkedveltebb magyar turistacélpontokat, így például Budapestet illetve Pécset, Európa Kulturális Fővárosát a gátszakadás semmilyen módon nem érinti. A külföldről érkező vendégek fogadására a teljes turisztikai infrastruktúra - repülőterek, szálláshelyek és más turisztikai szolgáltatók, illetve attrakciók - változatlanul rendelkezésre áll.

Az iszapnak az egészségre ártalmas közvetlen hatása csak a helyi lakosság számára van, a kertjükben termelt élelmiszert nem fogyaszthatnak. Az érintett területeken túl semmiféle egészségre ártalmas hatása nincs - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×