eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Népszerűek a keresztféléves képzések - lapszemle

Egyre nagyobb az érdeklődés a keresztféléves képzések iránt, a jelentkezők zöme a mesterszakokra pályázik - írja a Népszabadság. Utóbbiakra a normál felvételi eljárásban még mindig sok hely üresen marad, mert az alapdiplomát csak kevesen szerzik meg. A keresztféléves képzések felvételi tájékoztatója október 15-én jelenik meg, jelentkezni pedig november 15-ig lehet majd.

Nincs pénzügyi követelése az Országos Foglalkoztatási Közalapítványnak a Vadász János vezette Szenior Foglalkoztatási Szövetség felé - közölte a Magyar Nemzettel a szervezet. Mindez azért érdekes, mert a közalapítvány decemberben még arról tájékoztatta a lapot, hogy valószínűleg peres úton kell a vitás kérdéseket rendeznie, illetve tizenötmillió forintot visszaszereznie a volt szocialista politikus, szakszervezeti vezető elnökölte szervezettől.

Az Indexen arról olvashatnak, hogy Melinda Nadj Abonji, Svájcban élő magyar származású írónő kapja idén a Német Könyvdíjat a Galambok röppennek fel című önéletrajzi ihletésű regényéért. A vajdasági, Óbecsén született, de Zürichben élő 42 éves Melinda Nadj Abonji 2004-ben debütált szerzőként a Tavasszal a kirakatban című regényével, amelyet számos díjjal tüntettek ki. A most díjazott, második regénye, A Galambok röppennek fel címmel egy vajdasági magyar család történetét meséli el.

A Napi Gazdaság írásából kiderül: országosan mintegy 30-40 százalékos fűszerpaprika-terméskiesés várható, ám emellett minőségi problémák is lesznek. A nyerspaprika fakóbb lesz a megszokottnál. Nehezebb lesz teljesíteniük a nagyobb gyártóknak az élelmiszerkönyv előírásait is, a termelők egy része pedig, főleg Kalocsa környékén, a csődtől tart. Megtörténhet az is, hogy a készletfogyást követően jövő nyáron importpaprikára szorul az ország.

A Világgazdaság arról számol be, hogy az év első felében átadott irodák mennyisége beleillik a korábbi évek tendenciájába. Ám míg például tavaly a második két negyedben alapjaiban új, önálló irodaházprojektek jelentek meg a piacon, az idei átadásokra inkább a már korábban megkezdett fejlesztések kiegészítése, bővítése volt jellemző.

A pénzcentrum.hu azt számította ki, hogy a munkavállalók miért csak a 60 százalékát kapják meg a bérüknek. A portál egy kézzel fogható példán keresztül nézte meg, miért is van ez, és hogyan számolhatja ki bárki, mire és mennyit is von el tőle az állam.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak  - Versenyfutás az idővel

Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak - Versenyfutás az idővel

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×