eur:
401.21
usd:
365.65
bux:
73411.75
2024. október 7. hétfő Amália

Orbán: Mostantól 1990-et 2010-zel érdemes együtt említeni

Magyarország elérte a legnagyobb sikert: képes volt egységesen kifejezni, hogy mit akar - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki az önkormányzati választás eredményét értékelve hozzátette: mától Budapest újra az egység része, a nemzet fővárosa.

Magyarország elérte a legnagyobb sikert: képes volt egységesen kifejezni, hogy mit akar - mondta Orbán Viktor az önkormányzati választások eredményének értékelésében. A miniszterelnök hozzátette: aki elment szavazni, felhatalmazást, aki otthon maradt, engedélyt adott a munkánk folytatására.

1990-et 2010-zel együtt érdemes mostantól említeni, mert 2010 adja meg 1990 értelmét. Húsz évvel ezelőtt a magyarok egységesek voltak abban, mi az, amit nem akarnak tovább folytatni, de húsz éven át csak vitatkozni tudtunk, hogyan akarunk élni. Ez a vita mától nyugvópontra jutott - hangsúlyozta a kormányfő.

Mint fogalmazott, Magyarország saját magát húzta ki az egyet nem értés csapdájából, és a választók kinyilvánították, hogy helyes irányba fordult az ország szekere. Hozzátette: Magyarország ezzel az összefogással lett igazán egységes, mert "ma szerezte vissza a fővárosát".

Budapest az elmúlt húsz évben vitában állt az ország többi részével, mától Budapest az egység része, a nemzet fővárosa - mondta a miniszterelnök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×