Szinte minden utcasarkon gyorsbüfét lehet már látni, ennek magyarázata, hogy egyszerűbb és olcsóbb ilyen helyet nyitni, mint éttermet, de a higiéniai előírások terén nincs különbség - közölte az InfoRádióval az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-biztonsági szakértője.
Dömölki Lívia a kínai büfékben tartott vizsgálat tapasztalatai alapján azt mondta: nagy különbségekkel találkoztak, főleg a belvárosban láttak tiszta és rendes konyhát. Célszerű forgalmas helyen lévő büfében étkezni - tette hozzá a szakértő, aki beszélt arról is, hogy a Budán lévő kínai éttermek drágábbak, mint a zuglóiak.
A nagy láncoknál példamutatóan betartják az élelmiszerbiztonsági követelményeket, míg a kisebb büféknél a személyzeten múlik, hogy mennyire higiénikusak - fejtette ki.
Hanganyag: Kálló Izabella