eur:
388.65
usd:
360.7
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Orosházán áll fel a készenléti rendőrség XI. bevetési osztálya

Mintegy 150 fővel, orosházi központtal felállítják a készenléti rendőrség XI. bevetési osztályát - közölte a város fideszes alpolgármestere, országgyűlési képviselője és polgármesterjelöltje hétfői sajtótájékoztatóján.

Dancsó József elmondta: az új bevetési osztály létrehozásáról Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatta, a 148 tagú egység az orosházi volt határőrlaktanya helyszínén áll fel.

A politikus hozzátette, hogy az új bevetési osztály Románia jövő év tavaszára várható schengeni csatlakozásával párhuzamosan alakul meg, amikor a határellenőrzés átkerül a szomszédos ország nyugati határairól a keletire. Így a most, a magyar határ mentén működő határrendészeti kirendeltségek állománya átkerülhet az új osztályhoz, vagyis az ott dolgozó munkatársak jövője biztonságossá válik.

Dancsó József emlékeztetett arra: ő már legalább egy évvel ezelőtt próbálta meggyőzni a Bajnai-kormányt és Varga Zoltán akkori önkormányzati miniszter arról, hogy a schengeni határ megváltozása miatt szükséges lesz a határrendészeti kirendeltségeken dolgozó állomány jövőjének biztosítására.

"Mindenki megígérte a segítséget, ám vagy nem tudták, vagy nem akarták meghozni a döntést" - jelentette ki.

A polgármesterjelölt közlése szerint az Orbán-kormány gyors döntése viszont azt jelenti, hogy nem véletlenül írták a plakátjaikra: "Velünk van a Kormány!"

Az új bevetési osztály feladatairól szólva jelezte, hogy az - egyebek mellett - részt fog venni az előre nem látható, csapaterőt igénylő feladatok végrehajtásában, a rendezvénybiztosításban, a közterületi szolgálat megerősítésében, a mélységi ellenőrzésben és a személyszállító vonatok rendőri kísérésében is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×