eur:
388.67
usd:
361.27
bux:
68574.59
2024. május 7. kedd Gizella

Az LMP tujákkal tiltakozott a kirekesztés ellen a Jobbik standjánál

Cserépbe rakott tujákat állított fel a Jobbik fővárosi Blaha Lujza téri standja mellett vasárnap az LMP - a párt szándéka szerint így akart tiltakozni a kirekesztés ellen.

Önkormányzati képviselőjelöltjük, Kaltenbach Jenő a sajtónak arról beszélt, hogy az LMP nem gettók létrehozásával, az emberek megbélyegzésével vagy egymás ellen való kijátszásával, hanem pozitív megoldásokkal szeretné felvenni a harcot a kirekesztés ellen.

A párt fővárosi listáján helyet kapó képviselőjelölt közölte: azt szeretnék elérni, hogy Magyarország és azon belül Budapest egy nyitott, pozitív képet sugárzó ország és főváros legyen. Kérdésre válaszolva azt mondta, az LMP nem olyan nyelvet és retorikát használ, amely felkorbácsolná az indulatokat, ők inkább levezetni és csillapítani akarják azokat. Példaként említette, nem hiszi, hogy az iskolák létező problémáit szegregációval lehetne megoldani.

Szintén kérdésre felelve azt mondta, a Jobbik olyan elveket és retorikát vall, amelyekkel kirekeszti a magyarok egy részét, akiktől megtagadja a nemzettagságot.

Subicz Róbert, az LMP Borsod megyei választmányának tagja azt mondta, nem szeretnék, ha a megye úgy jelenne meg a médiában, "mint a kirekesztés melegágya, illetve ahol uram bocsá' a cigánybűnözés is jelen van". Véleménye szerint a Jobbik által gerjesztett problémákra leginkább munkahelyteremtéssel lehetne megoldást találni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×