eur:
389.62
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Enyhítettek az erzsébetvárosi csendrendeleten

Módosították az erzsébetvárosi csendrendelet-tervezetet annak benyújtása előtt. Így bizonyos, hogy nem kell éjfélkor bezárniuk a szállodákban üzemelő vendéglátóipari egységeknek, illetve azon vendéglőknek és éjjel-nappali boltoknak, amelyek nem forgalmaznak alkoholt.

Az új rendelet-tervezet azt is tartalmazza, hogy ha sikerül a vendéglátósoknak a környező házak lakóival megállapodniuk, akkor tovább is nyitva tarthatnak.

Erzsébetváros alpolgármestere elmondta: pénteken terjesztik a helyi képviselő-testület elé a rendelet-tervezetet, de előtte a módosításokról még egyeztetnek a képviselők.

Gergely József közlése szerint a kerületben 154 olyan vendéglátóipari egység van, amelyet érint a csendrendelet, ez az összes üzlet 10 százaléka. A randalírozások viszont a belső Erzsébetvárosban élő 12 ezer ember jelentős részét érintik - tette hozzá.

Ismertette azt a levelet, amelyet a belügyminiszternek címzett. Az önkormányzat nevében azzal a kéréssel fordult Pintér Sándorhoz, hogy a nyári időszakban a rendőrök átcsoportosításával segítse az "éjszakai közterületi rendfenntartás" megóvását.

A pénteki képviselő-testületi ülésen, felterjesztési jogukkal élve, arra kérik az Országgyűlést, hogy törvényi felhatalmazással rendezze a rendőrség intézkedési és eljáró jogkörét az éjszakai közterületi rendbontás, zajokozás megfékezésére.

A Szövetség Erzsébetvárosért képviselője, Kecskés Gusztáv elmondta: a szervezet elsietettnek érzi a rendeletet. Hozzátette: a zajt valóban korlátozni kell, de itt nem az üzletek nyitva tartása a valódi probléma, hanem a vendégek magatartása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×