eur:
389.5
usd:
363.09
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lendvai nem tud arról, hogy más MSZP-sek is érintettek lennének a Wieszt-ügyben

Az MSZP nem tud arról, hogy más szocialista önkormányzati képviselők is érintettek lehetnek Weiszt János ügyében - közölte Lendvai Ildikó kérdésre válaszolva szerdai sajtótájékoztatóján.

Az MSZP elnöke hozzátette: ha tudtak volna ilyenről, akkor már feljelentést tettek volna. "Hajrá ügyészség, hajrá bíróság, tárják fel az igazságot" - fogalmazott.

Wieszt János volt újbudai MSZP-s politikust hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsította meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség kedden. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta, a férfit reggel őrizetbe vették, majd a lakásán és egy másik ingatlanban is házkutatást tartottak. Ezt követően gyanúsítottként hallgatták ki hivatalos személy által elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt.

A gyanúsított panaszt jelentett be az őrizetbe vétel, a gyanúsítás és a házkutatás ellen is, és tagadta a bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség indítványozza a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vesztegetés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz XI. kerületi szervezete hatalommal visszaélés gyanúja miatt feljelentette Wieszt Jánost. A Fidesz helyi szervezete szerint Wieszt János kétmillió forint csúszópénzt fogadott el, amit egy titokban készített videofelvétel tanúsít; a bemutatott felvételen az látszik, hogy a szocialista politikus, aki a XI. kerületi önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságának is az elnöke, egy borítékot vesz át.

Sajtóinformációk szerint a videó 2007-ben, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában készült. Wieszt, aki akkoriban a kamara főtitkára is volt, a testület budai épületében fogadott egy ügyfelet. A felvételt a vállalkozó készítette. A pénz átvételekor egy önkormányzati üzlethelyiség eladásáról van szó.

A csúszópénz elfogadásával megvádolt Wieszt János ártatlannak és egyben politikai áldozatnak tartja magát. Bejelentette, hogy kezdeményezi MSZP-s párttagságának felfüggesztését, ám önkormányzati képviselői mandátumáról és az általa viselt tisztségekről nem mond le, mivel ezzel - szerinte - azt a hamis látszatot keltené, hogy elismeri a bűnösségét.

Bár a nyomozást a rendőrség indította, a BRFK a büntetőeljárást a múlt héten átadta a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×