eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Fidesz: Wieszt Jánosnak minden posztjáról le kell mondania!

A Fidesz arra kéri a szocialistákat, hogy Wieszt János a jövőben sem a XI. kerületi önkormányzatban, sem a Fővárosi Közgyűlésben ne képviselhesse a kelenföldieket, illetve a budapestieket - mondta el Kupper András.

A Fidesz parlamenti képviselője sajtótájékoztatóján kijelentette: ha ezt nem teszik meg, a kerületben rendkívüli önkormányzati ülést hívnak össze azzal a céllal, hogy Wieszt János ne vehesse fel a tiszteletdíját a vagyongazdálkodási bizottság elnökeként és képviselőként.

Kupper András emlékeztetett rá, hogy a XI. kerületben ez már nem az első ilyen eset. Mint mondta: a Zuschlag-ügy harmadrendű vádlottját, Krausz Csabát is lemondásra szólították fel. Ahogy Krausz Csabát visszahívták, úgy kell visszahívni Wieszt Jánost is.

Simicskó István, a XI. kerületben országgyűlési képviselővé választott kereszténydemokrata politikus leszögezte: ha egy közszereplő ilyen méltatlan magatartást tanúsít, akkor le kell mondania. Véleménye szerint ezt az ott lakók is joggal várják el.

Kupper András arra a kérdésre, hogy korábbi felszólítására jeleztek-e mások hasonló zsarolási kísérletet a kerületben, azt felelte, hogy panaszbeadványokat kapott, de ezekben az ügyekben tárgyi bizonyítékokat is szolgáltatni kellene.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×