eur:
391.17
usd:
365.5
bux:
68106.69
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Olcsóbbá tehetné a magántőke a hazai földgázt - lapszemle

Jóval olcsóbb is lehetne a földgáz hazánkban - közölte a Napi Gazdaság. A lapnak magyar szakemberek azt mondták: ehhez jelentős, döntően magánforrásból megvalósuló fejlesztésekre lenne szükség.

A Napi Gazdaság cikkéből az is kiderül, hogy volt, aki úgy vélte: a nukleáris termelésben is nagyobb szerephez juthat a magántőke.

A Népszabadság emlékeztet arra, hogy eltörölné az öröklési illetéket egyenes ági rokonok közti öröklésnél a kormány. Orbán Viktor miniszterelnök korábban úgy fogalmazott: vér szerinti egyenes ági rokonok között az államnak adó- vagy illetékbeszedés tekintetében semmi keresnivalója nincs. Az ellenzék szerint ez igazságtalan, mert a leggazdagabbaknak kedvez, és logikátlan, mert a házastársak kimaradnak a mentességből.

Biztosan távozik az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal mostani vezetősége - írja a Magyar Nemzet a Nemzetgazdasági Minisztérium hivatalos közlésére hivatkozva. A tárcánál a lap kérdésére azt válaszolták, hogy Matolcsy György miniszter a lehető legkorábbi időpontban személycseréket szeretne végrehajtani az adóhatóság élén. Ez azt mutatja, hogy nemcsak Szikora János jelenlegi elnöknek, hanem az elnökhelyettesek közül többeknek is megköszönik majd az eddigi munkát. A minisztérium szerint a változások semmiképpen sem tartanak majd szeptemberig.

Az elmúlt nyolc év jelentős mulasztásainak a következménye, hogy sok helyen katasztrófahelyzet alakulhatott ki. Mindenekelőtt rendbe kell tenni az érintett folyóvölgyeket, elsősorban a Hernádnál - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Világgazdaságnak adott interjújában. A politikus szerint elsődleges fealadat a földeladási moratórium meghosszabbítása.

Komoly bírságot kapott több magyarországi üzletlánc, mert klórmekváttal kezelt indiai szőlőt hoztak forgalomba. Szakértők szerint a gyümölcs nem okoz közvetlen egészségügyi károsodást, de azonnal visszahívták a polcokról. A penzcentrum.hu felhívja a figyelmet arra, hogy a fogyasztók miképpen kerüljék el az ilyen veszélyeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×