eur:
393.26
usd:
367.9
bux:
66122.13
2024. április 24. szerda György

Schiffer András senkivel sem lát lehetőséget az együttműködésre

Schiffer András, a Lehet Más a Politika listavezetője olyan ügyekben működne együtt az Országgyűlés többi pártjával, amelyek elutasítása bármelyik politikai erőnek kockázatot jelentene. AZ LMP listavezetője az InfoRádió Aréna című műsorában azt hangsúlyozta: a két nagy párt programját ismerve egyikkel sem lát lehetőséget az együttműködésre. Schiffer Andrást aggodalom tölti el, amikor kisebb parlamenttel jön elő egy párt, szerinte el kellene mondani az embereknek, hogy az Országgyűlésen megspórolt pénzből nem lehet a nyugdíjakat emelni.

Nagy kockázatot jelentene a többi párt számára is azoknak a törvényjavaslatoknak az elutasítása, amelyeket mi szeretnénk benyújtani. Ilyen például a párt- és kampányfinanszírozás kérdése. Ha a többiek még azt is elutasítják, hogy erről tárgyaljanak, onnantól kezdve a politikai felelősség őket terheli - fejtette ki Schiffer András.

A mostani helyzet abban különbözik az ebben a témában hozott tavalyi döntéstől, hogy decemberben, kampány előtt egyik parlamenti erőnek sem volt érdemi ellenvetése az érvényes rendszer ellen. A Fidesz nyilván nem akarta, hogy az MSZP learassa a babért a kampánypénzek ügyének rendbetételével. Most itt az alkalom, hogy a többséget birtokolva megoldják azt - vélekedett a listavezető.

A két nagy párt programját ismerve egyikkel sem lát lehetőséget az együttműködésre Schiffer András. Azt mondta: nem véletlenül intézett száz kérdést a Fideszhez, és hívta ki az összes listavezetőt vitára a kampányfinisben. Kérdéseikre azonban nem kaptak választ. A Fidesz például a kétharmados döntések kérdéseit nem volt hajlandó megválaszolni - fűzte hozzá.

Schiffer Andrást aggodalom tölti el, amikor kisebb parlamenttel jön elő egy párt. Szerinte el kellene mondani az embereknek, hogy az Országgyűlésen megspórolt pénzből nem lehet a nyugdíjakat emelni. Ezzel szemben arról, hogy milyen legyen az új választási rendszer tájékoztatni kellene a közvéleményt, amit a Fidesz még nem tett meg.

Akadnak viszont olyan kezdeményezések a Fideszben, amelyeket az LMP elképzeléseivel lehet társítani, például a közösségi közlekedés kérdésében - jelentette ki a listavezető. Hozzátette: azt viszont előre látja, hogy az LMP egymaga marad a parlamentben az energiapolitikájával.

Kíváncsian várja Schiffer András azt is, hogy az MSZP milyen ellenzék lesz. Hiszen, szögezte le a listavezető, a nyolc év kormányzati teljesítménye köszönő viszonyban sem volt a mostani választási programjukkal. 

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 14:11
×
×
×
×