eur:
394.27
usd:
369.28
bux:
65533.27
2024. április 23. kedd Béla

Kevés igazolással szavazó vetette magát névjegyzékbe

Még mindig kevés igazolással szavazó vetette magát névjegyzékbe azon a településen, ahol az igazolásával szavazni kíván - közölte az Országos Választási Iroda vezetője.

Virág Rudolf elmondta: a második fordulóban a kiadott igazolások száma 18 ezer, ebből 15 ezer választó még nem vetette fel magát az igazolás helye szerinti település névjegyzékébe, vagyis nekik a szavazatszámláló bizottságok előtt kell hosszabb - de az első fordulóban tapasztaltnál feltehetően rövidebb - adminisztrációra számítaniuk. Az első fordulóban a 3174 igazolással szavazásra kijelölt szavazókörből 23 nem zárt be este 7 órakor, mivel még voksolók százai várakoztak, hogy szavazhassanak. A második fordulóban 391 igazolással szavazásra kijelölt szavazókörben lesz voksolás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Egy rossz szokás alakult ki a magyar gazdaságban, ami felnyomja az inflációt is

Egy rossz szokás alakult ki a magyar gazdaságban, ami felnyomja az inflációt is

A szolgáltatások inflációja messze meghaladja az inflációs célt, a jelenség hátterében pedig legalább részben az a "rossz szokás" áll, hogy a szolgáltató szektor szereplői az előző évi átlagos infláció alapján áraznak. Magyarországon két körben is újra emelkedésnek indulhat az infláció, és az éves árváltozás mozgása hatással lehet az inflációs várakozásokra is – mondta lapunknak Virovácz Péter, az ING vezető elemzője. Az elemző szerint nagy inflációs kilengésekre kell számítani a jövőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×