INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Vasárnap indul az Élet Menete

Infostart / InfoRádió
Több kiállítást is megnyílik a holokauszt áldozatainak magyarországi emléknapja alkalmából. Az Élet Menete felvonulást vasárnap rendezik a fővárosban.

Hatvanhárom helyen tartanak rendezvényeket országszerte az önkormányzatokkal közösen a holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából a Magyarországi Zsidó Hitközségek - tájékoztatta az InfoRádiót Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató.

Minden településen azon a dátumon rendezik a megemlékezést, amikor az adott helyről gettókba hurcolták a zsidókat - tette hozzá a rabbi. Zoltai Gusztáv elmondta: mára erősen megfogyatkoztak a túlélők. Tíz éve még több mint 28 ezren voltak, mára csupán kilencezren maradtak.

Magyarország már korábban csatlakozott a nemzetközi Élet Menete eseményhez. A mostanit az április 16-i holokauszt nap helyett, péntek lévén, vallási megfontolásokból át kellett tenni vasárnapra.

Az esemény az Újpesti rakparton kezdődik - közölte az igazgató. Este fél hatkor Rogán Antal belvárosi polgármester, és Horváth Csaba főpolgármester-helyettes beszéde után indul el a menet a Vízafogói Emlékműhöz. A szervezők nyolc-tízezer részvevőre számítanak.

Hanganyag: Sigmond Árpád


A címlapról ajánljuk