eur:
394.17
usd:
370.23
bux:
65674.48
2024. április 19. péntek Emma

Boross Péter: Dávid Ibolya legnagyobb bűne az SZDSZ-szel kötött szövetség

Dávid Ibolya legnagyobb bűne az SZDSZ-szel kötött szövetség volt - mondta a Figyelőnek adott interjúban Boross Péter, az MDF egykori miniszterelnöke, aki Orbán Viktorban Tisza Kálmán és Bethlen István örökösét látja.

Boross Péter az MDF választásokon elért teljesítményével kapcsolatban a Figyelőnek azt mondta: "A 2,7 százalék olyan gyalázatos kudarc, hogy ez csak a nekrológ elmondására ad lehetőséget. A pártelnök, helyesen, lemondott; remélem az elnökség is követi."

"Az én korosztályomban még létezik a hűség fogalma. Ha az ember egyszer egy zászló alá odaállt, és később nem tetszik neki, akkor otthagyja, de nem köp vissza. Ezért nem nyilatkoztam eddig, pedig elég nagy ostromnak voltam kitéve. A választás másnapján azonban már kimondom a saját véleményemet: szégyellem magam, hogy így történt. Ez egy politikai aberráció." - hangsúlyozta Boross Péter.

Hozzátette: "Amikor Bokros Lajost az MDF-be importálták, vagy talán még inkább, az MDF-et Bokros Lajos szárnyai alá vitték, azt elviselni már alig lehetett. Azt pedig már végképp nem tudtam elfogadni, hogy az uniós képviselővé választása utáni harmadik napon már miniszterelnök-jelölt is lett. Ekkor döntöttem a kilépésről."

"Megbicsaklott az MDF alapeszménye, a baloldaltól való elhatárolódás. De az igazi politikai bűn az SZDSZ-szel kötött összefogás volt. (...)Ezzel a szövetséggel az MDF eljátszotta azt a lehetőséget is, hogy a nagy pártokat elutasítókat megszólítsa. Ez a taktika végül az LMP-t juttatta a parlamentbe" - tette hozzá.

Az MDF esetleges újjászervezésével kapcsolatban elmondta: "Nem tudom, de nagyon szeretném, ha azok az emberek, akiket ismertem, és akik kiléptek, kikoptak vagy kizárták őket az utóbbi időben, összejönnének és csinálnának valamit. Ezt jó szívvel nézném, mert nem értéktelen emberekről van szó."

"A Fidesz legázoló, nagy győzelme számomra örömteli üzenetet hordoz. Úgy tűnik, hogy a XX. században veszteséget, vért, tragédiát okozó baloldali kurzus végleg eltűnik a magyar politikai közéletből. Én ebben bízom" - mondta.

"Orbán Viktor, akinek tehetsége nem vonható kétségbe, nagyon remélem, még arra is figyelni tud majd, hogy néhány embere ne mondjon szamárságot, mert a hazai sajtó a nemzetközi lejáratásra is alkalmas lesz, ahogy volt a mi kormányzásunk idején is. A Jobbikkal politikai okok miatt, de nemzetközi szempontból sem engedheti meg magának az együttműködést a Fidesz. Ebből következően a jobboldalon is erős ütközetek várhatóak" - mondta Boros Péter az interjúban, amely a Figyelő csütörtöki számában jelenik meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×