INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

A politikai intézményrendszernek árt a választási káosz

Infostart / InfoRádió
Az egész politika intézményének ártott a választás körüli szervezetlenség - vélekedett a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa. Nagy Attila Tibor szerint a kialakult helyzet ugyanúgy a törvényhozó és a jogalkalmazó felelőssége.

Az egész politikai intézményrendszer tekintélyének árt, nem az egyes pártoknak a parlamenti választás körüli szervezetlenség - mondta az InfoRádiónak a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa. Vasárnap a lakóhelyüktől távol szavazóknak órákig kellett sorban állniuk, az utolsó választó éjjel negyed kettőkor adta le voksát.

Nagy Attila Tibor emlékeztetett, 2007-ben módosították a választási eljárásról szóló törvényt, azóta lett volna idő átgondolni, hogy milyen hatása van ennek. Az ügy jól rámutat a törvényalkotás minőségi problémáira, és a következő ciklusban át lehet gondolni, hogyan lehet a jogalkotás színvonalán javítani - emelte ki.

A szakértő szerint felvethető a kormányzat, az Országos Választási Iroda mint jogalkalmazó, valamint a módosítást megszavazó parlamenti képviselők felelőssége is.

Nagy Attila Tibor úgy vélekedett, a hosszas sorban állás híre néhányakat eltántoríthat attól, hogy a második fordulóban szavazzon, de a többség el fog menni voksolni.

Hanganyag: Gál Ildikó

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk