INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

MSZP: ösztöndíjprogram indul a hiányszakmákban tanuló diákoknak

InfoRádió / MTI
Hétfőtől ösztöndíjprogram indul a hiányszakmákban tanuló diákoknak.

Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, frakcióvezető szombaton Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: ebben a tanévben 2,5-es átlagtól havonta tízezer forintot kaphatnak a szakmunkástanulók, a következő tanévtől, szeptembertől már átlagtól függően eltérő összegeket kaphatnak a diákok, a legjobban tanulóknak akár 30 ezer forint is lehet az ösztöndíja.

A szocialista politikus beszámolt arról is: arra kérte Bajnai Gordon miniszterelnököt, hogy a zord időjárásra való tekintettel akadályozzák meg a kilakoltatásokat, és jogszabályi erővel tiltsák meg az árveréseket tavaszig.

Hozzátette: a kormányfő azt válaszolta, hogy megvizsgálják a jogszabályi lehetőségeket, és rövid időn belül intézkedni fognak.

Nyolc év MSZP-kormányzás eredménye: 10,5 százalékos munkanélküliség, ami évtizedes csúcsokat dönt meg, 150 ezer ember veszítette el a munkahelyét csak az elmúlt egy évben - olvasható a Fidesz szombati közleményében, amelyet Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatójára reagálva adtak ki.

A címlapról ajánljuk