eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Navracsics: Orbán Viktor dönt minden személyi kérdésben

Kizárólag a Fidesz elnökének kompetenciája, hogy egy esetlegesen győztes választás után kiket jelöl majd kormányzati pozícióba, erről még a párton belül is csak pletykák vannak - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a párt parlamenti frakciójának vezetője. Navracsics Tibor azt mondta, nincs alternatív kormányprogram, csak a készülő Kormányzás 2010.

A Fidesz a felkészülés finisében van - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában párt frakcióvezetője, aki hangsúlyozta: nemcsak programszerű felkészülést jelent ez, hanem diagnóziskészítést is.

Navracsics Tibor hozzátette: nyolc éve volt utoljára kormányon a Fidesz, ezért fontos, hogy pontos helyzetképet állítsanak fel az ország állapotáról. Elmondta: elsősorban gazdasági területen készülnek a jövőre vonatkozó fejlesztési tervek, amelyeket később cselekvési tervvé alakítanak.

Vannak területek, ahol politikai viták folynak, és vannak, ahol már viszonylagos konszenzus alakult ki - fűzte hozzá a politikus, aki szerint a 2006-os választás utáni időszak egyik legnagyobb károkozása az volt, hogy a párt- és kormányprogramok elveszítették hitelességüket.

Egy olyan kormányprogramot kell megalkotni, amely a hitelesség megteremtésének az eszköze lehet - hangsúlyozta Navracsics Tibor, hozzátéve: a Fidesznek nincs alternatív kormányprogramja, csak a készülő Kormányzás 2010.

Kiemelte: a személyi kérdések eldöntése Orbán Viktor kompetenciájába tartozik, ezért ő személy szerint nem tudja, hogy a pártelnök kikben gondolkodik, ha a Fidesz kormányt alakíthat, de "a párton belül vannak pletykák".

A kormányzati politikának nem szabad szétesnie - emelte ki a frakcióvezető, aki úgy véli: 2006 óta a miniszterelnöknek és a kormánynak nincs energiája egyben tartani a kormányzati politika egységét, ezért szétzilálódnak a viszonyok, a politikai célkitűzések elérhetetlenné válnak, mindez pedig "szétveri az ország működését".

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×