eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nemzetbiztonsági szempontból fontos cég csak a MOL-nál tankoltathat

Tudatosan alakította át a kormány úgy a benzintendert, hogy azon az OMV nagyobb biztonsággal nyerjen - véli a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes tagja. Kontrát Károly szerint az pedig még kínosabbá teszi az ügyet, hogy kiderült: egy MSZP-s képviselő OMV-s benzinkutakat üzemeltet. Az érintett MSZP-s politikus nem lesz ott a pénteki rendkívüli bizottsági ülésen.

Két töltőállomást is üzemeltet az MSZP-s Laboda Gábor, aki ráadásul a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának is tagja. A fideszes Kontrát Károly az üggyel kapcsolatban kijelentette: a magyar kormány a tender feltételeinek megváltoztatásával tulajdonképpen átjátszotta az osztrák OMV-nek a 16-17 milliárd forintos megbízást, ráadásul egy MSZP-s képviselő is érintett.

Kontrát Károly emlékeztetett: a Fidesz kezdeményezte a honvédelmi és rendészeti bizottság rendkívüli ülésének összehívását a benzintender ügyében, ahol meg kívánják hallgatni Molnár Csaba kancelláriaminisztert, valamint Forgács Imrét, az igazságügyi és rendészeti tárca vezetőjét, és a képviselő reméli: az érintett MSZP-s politikus is megszólal majd.

A fideszes politikus azt is elmondta: a legfrissebb hírek szerint még mindig vannak OMV-kártyák a rendőrségnél, "még mindig van bizonytalanság".

A kormányszóvivő december 30-án jelentette be, hogy az OMV nyerte a kormányzati szervek egységes tankolására kiírt tendert, mivel az osztrák olajipari társaság minden üzemanyag-kategóriában 2-3 forinttal nagyobb kedvezményt ajánlott a MOL-nál. Kontrát Károly ezután emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint a rendőrség, a rendvédelmi szervek, valamint a szolgálatok csak nemzetbiztonsági védelem alatt álló szolgáltatótól vásárolhatnak üzemanyagot, Magyarországon pedig egy ilyen cég van, a MOL.

Szollár Domokos erre úgy reagált, hogy a köztársasági őrezred, a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők továbbra is MOL-nál tankolnak. A kormányszóvivő hozzátette: mintegy ezer intézmény fog az osztrák olajtársaság kútjainál tankolni, mert ott sokkal olcsóbban kapják az üzemanyagot. Azok az intézmények azonban, amelyek nemzetbiztonsági szempontból érzékenyek, stratégiailag pedig kiemelten fontosak - 29 ilyet azonosított a kormányzat - továbbra is a MOL-nál fognak tankolni, az ugyanis az egyedüli üzemanyag-szolgáltató Magyarországon, amely nemzetbiztonsági védelem alatt áll.

A MSZP-s Laboda Gábor az MTI-nek azt mondta: a tenderen egyszerűen az olcsóbb ajánlat nyert, egy benzinkút üzemeltető pedig érdemben nem tudja befolyásolni egy tender végeredményét. A képviselő hozzátette: a rendkívüli bizottsági ülésen nem lesz jelen, mert éppen aznap külföldre utazik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×