eur:
395.11
usd:
368.45
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván

Forgács Imre lesz az igazságügyi miniszter

Forgács Imre, az Önkormányzati Minisztérium önkormányzati és lakásügyi szakállamtitkára lesz Draskovics Tibor utóda az igazságügyi és rendészeti tárca élén - jelentette be a kormányszóvivő szerdán.

Szollár Domokos elmondta, hogy Forgács Imre 15 éve dolgozik különböző közhivatalokban, jelentős tapasztalatai vannak a közigazgatásban. Õ a közigazgatás egyik nagy eminenciása Magyarországon - fogalmazott.

Hozzátette: a többi között azért döntött Forgács Imre mellett a miniszterelnök, mert olyan igazságügyi miniszterre van szükség, aki jól tudja menedzselni a tárca mindennapi munkáját.

A kormányszóvivő kitért arra: Forgács Imre tapasztalatai nagy segítséget nyújtanak majd az önkormányzati rendészet megerősítésében.

A hatvanéves, jogász végzettségű szakember 2008-tól dolgozik az önkormányzati minisztériumban és tíz éve tanszékvezető a Károli Gáspár Református Egyetemen.

Draskovics Tibor december 2-án jelentette be, hogy távozik posztjáról. Döntését azzal indokolta, hogy "az általa vállalt jogalkotási és más feladatok túlnyomó részét munkatársaival együtt sikerrel elvégezték, a következő időszak pedig sokkal inkább a pártpolitikáról, mint a szakmai munkáról szól majd".

Draskovics Tibor 2008. február 19-től látta el az igazságügyi és rendészeti miniszteri posztot, 2009. április 16-án Bajnai Gordon miniszterelnök megerősítette hivatalában.

Forgács Imre az őszi ülésszak utolsó ülésén, jövő hétfőn tehet esküt az Országházban.

Honnan hova

A jogász végzettségű, angolul felsőfokon beszélő Forgács Imre 1949-ben született Budapesten. 1974-ben végzett az ELTE jogtudományi karán, három évvel később pedig bölcsész diplomát szerzett. 1983-ban és '84-ben az Egyesült Államokban tanult ösztöndíjasként.

Rövid tanársegédi pályafutás után az MSZMP Társadalomtudományi Intézetéhez szegődött, később pedig a Társadalmi Szemle főszerkesztő-helyettese lett. A rendszerváltás első két évében az MSZP-ben dolgozott az országos elnökség osztályvezetőjeként.

Az 1994-es kormányváltásig a Dunaholding Rt. jogi igazgatója, illetve a Castellum Rt. elnöke volt. Ezt cserélte le a Miniszterelnöki Kabinet kormányfő-tanácsadói posztjára, miközben tudományos főigazgató-helyettessé, és az Európai ismeretek tanszékvezetőjévé nevezték ki a Nemzetközi Üzleti Főiskolán.

Dolgozott a Miniszterelnöki Tanácsadó Testület titkáraként, a modernizációs programot kidolgozó titkárság vezetőjeként, az Európai Integrációs Kabinet és az Integrációs Stratégiai Munkacsoport titkárságának első embereként, valamint az Európai Integrációs Iroda főosztályvezetőjeként is.

Később hivatalvezető lett előbb a fővárosi, majd az intézményrendszer átalakulása után a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatalban. 2009 óta az Önkormányzati Minisztérium önkormányzati és lakásügyi szakállamtitkára.

Tanít és kutat a Közgazdaságtudományi Egyetemen, a Károli Gáspár Református Egyetemen, az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében és az Európai Közigazgatási Intézetben. Tagja az Európai Jog című folyóirat szerkesztőbizottságának, főszerkesztője az Európai Tükörnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Megint megy a vita Észak-Macedónia nevével

Megint megy a vita Észak-Macedónia nevével

Görögország ismételten a névvitát lezáró megállapodás megsértésével vádolta hétfőn Észak-Macedóniát, figyelmeztetve a szomszédos ország vasárnap hivatalba lépett jobbközép kormányát, hogy mindez hátrányos következményekkel járhat európai uniós csatlakozási törekvései szempontjából. Az athéni vezetés arra reagált, hogy Hrisztijan Mickoszki észak-macedón miniszterelnök egy nappal korábban többször is az ország régi nevét - Macedóniát - használta, mondván, a megállapodásban rögzített új nevének, vagyis Észak-Macedóniának használata "szégyenteljes" - írja az MTI.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×