INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Fogadási botrány: két labdarúgót meghallgattak az MLSZ-ben

InfoRádió / MTI
Présinger Ádám és Somodi Bence utánpótlás-válogatott labdarúgók a magyar szövetségben tartott keddi meghallgatáson megerősítették, hogy megpróbálták megvesztegetni őket a 2008. október 15-én 4-1-re elveszített, szlovákok elleni Alpok-Adria Kupa-mérkőzés előtt. Pintér Ádám nem jelent meg a meghallgatáson.

Elsőként, 13 órától Présinger számolt be a történtekről az MLSZ megbízásából a meghallgatást egy személyben végző Retteghy Istvánnak. Miután végzett, a sajtó képviselőinek megerősítette: megkeresték, hogy az ominózus találkozót veszítse el a magyar csapat. Annyit árult el még a történtekről, hogy magyarul próbálták megvesztegetni, de azt nem közölte, mennyi pénzt ajánlottak neki.

Miután Somodi Bence is végzett, ügyvédje, Dányi Szilárd nyilatkozott:

"Személyes megítélésem szerint felesleges ez a meghallgatás, mert sportszakmai szabályok szerint lejárt az egyéves elévülési idő. Azt szeretném hangsúlyozni, hogy Bence már akkor jelezte a megkeresést, amikor az megtörtént. Az ügy részleteiről viszont mást nem kívánunk mondani".

Dányi hozzátette, tudomása szerint még nem indult meg a nyomozás az MLSZ feljelentése kapcsán. A diósgyőri játékos kérdésre válaszolva annyit mondott, hogy nem érezte magát kellemetlenül, mert tiszta a lelkiismerete.

A meghallgatáson nem jelent meg Pintér Ádám, mivel üzenete szerint nem tudott az eseményről, így Potoczki Tamás, a Szigetszentmiklós ügyvezetője lesz az utolsó, aki ugyan más mérkőzés kapcsán, de beszámol megvesztegetési kísérletről.

Az MLSZ múlt kedden tett büntető feljelentést ismeretlen tettesek ellen. A Nemzeti Sport hétfőn közölte két utánpótlás-válogatott labdarúgó, Somodi Bence és Pintér Ádám nyilatkozatát, akik elismerték, hogy megpróbálták őket megvesztegetni válogatott összecsapások előtt. Eszerint Somodit a 2008. október 15-ei, Szlovákia elleni U20-as Alpok-Adria Kupa-találkozót megelőzően, Pintért pedig a 2008. szeptember 7-ei, Szerbia elleni U21-es Eb-selejtező előtt keresték meg. A szlovákok 4-1-re, a szerbek 8-0-ra nyertek. A lap szerdai számában szólalt meg Présinger Ádám, aki arról beszélt, hogy őt is megkeresték a szlovákok elleni Alpok-Adria-Kupa-találkozó előtt, de társaihoz hasonlóan elutasította az ajánlatot.

A címlapról ajánljuk