eur:
393.74
usd:
365.01
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Navracsics: Gyurcsány "a gyűlölet karmestere"

Navracsics Tibor szerint az MSZP székházában szombaton egy olyan országos listát állítanak össze, ahol a jól ismert szempárok mögött egy ember bújik meg: Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, "a gyűlölet karmestere".

A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője szombaton a Nemzeti Fórum IV. országos gyűlésén, Budapesten, az Urániában úgy fogalmazott: "innen pár száz méterre, a Magyar Szocialista Párt székházában a múlt emberei a múlt listáját állítják össze". Azt a nyolcéves periódust kell majd lezárni, amely a múlt embereit végleg a múltba utalja, és így meg lehet nyitni végre a jövőt - jegyezte meg.

"A mi dolgunk nem az, hogy az elmúlt nyolc év sérelmeit hánytorgassuk fel (...), hanem az, hogy tanuljunk az elmúlt nyolc év sérelmeiből, és összefogva, szövetségben megnyissuk a magyar politika új fejezetét" - jelentette ki, hangsúlyozva, hogy a választáson meg kell verni a múlt embereinek listáját.

"Mi csak szövetségben vagyunk erősek" - mutatott rá.

Navracsics Tibor beszédében kifejtette: Magyarország rövid XXI. századi történelmében a decemberek a nemzetpolitika szempontjából mindig szomorú fordulatot hoztak. Nyolc évvel ezelőtt például karácsony táján tartották a szocialisták azt a sajtótájékoztatót, amely az első hivatalos "magyargyűlölő politikai kampány kezdetét jelentette", hiszen "23 millió románnak aposztrofálták az erdélyi magyarságot" - mondta.

Öt évvel ezelőtt pedig - folytatta - megtörtént a második ilyen gyűlöletkampány, amikor "a határon túli magyarságtól nyíltan tagadták meg a közösséget szocialista és szabad demokrata politikusok".

A frakcióvezető szerint mindkét évforduló mögött egyetlen ember húzódik meg: Gyurcsány Ferenc, "a gyűlölet karmestere, aki magyarellenes politikát folytatott".

A fórumon felolvasták Orbán Viktor nyílt levelét, amelyben a Fidesz elnöke többek között azt írta a gyűlésnek, hogy a Nemzeti Fórum "a velünk élő rendszerváltoztatás".

Magyarországon 2010-ben végre leltárt kell készíteni, mivel az őszödi beszéd óta nem látni tisztán, nem lehet tudni, hogy a közölt gazdasági adatok mennyiben fedik a valóságok - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Fórum elnöke, Lezsák Sándor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

A távmunka és a rugalmas munkavégzés egyre szélesebb körű elterjedésével egy új kifejezés, a chronoworking is megjelent a munka világában, ami lényegében azt írja le, hogy az adott munkavállaló – amennyiben lehetősége van rá – munkaidejét a bioritmusához igazítja (legyen szó korán kelő pacsirtákról vagy éjszakai baglyokról), vagyis olyan napszakban dolgozik, amikor energiaszintje és koncentrációs képessége arra a legmegfelelőbb. A chronoworking lehetőségének biztosítása a munkáltatónak is megéri, hiszen a bioritmusának legjobban megfelelő időszakban dolgozó munkavállaló produktívabban látja el feladatát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×