eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kockázatos a világcégnek volt politikust alkalmazni

Az Index értesülése szerint Draskovics Tibor a PricewaterhouseCoopers nemzetközi tanácsadó társaságnál folytatja pályafutását, miután lemondott az igazságügyi és rendészeti miniszteri posztról. Magyarázható, de kockázatos, ha egy világcég egy volt politikust alkalmaz - mondta az InfoRádiónak a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnöke.

Több magyarázat is lehetséges arra, hogy egy világcég miért alkalmaz politikust - mondta az InfoRádiónak a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnöke annak kapcsán, hogy sajtóértesülések szerint Draskovics Tibor a PricewaterhouseCoopers adótanácsadó és könyvvizsgáló cégnél folytatja miniszteri távozása után.

Csaposs Noémi kifejtette: lehet, hogy személyét, munkásságát jól ismerik, szemlélete, gondolkodásmódja, tudása és képessége pedig szimpatikus a vállalat számára. Elképzelhető, hogy kapcsolatrendszere jól működtethető és érvényesíthető az üzleti világban is - tette hozzá.

Van párhuzamosság a versenyszféra és az államigazgatás között, ugyanúgy fontos a vezetési, döntési képesség és a kommunikáció, és a vezetőnek nem kell feltétlenül szakmailag érteni ahhoz, amit a vállalat csinál, ha jó szakemberekkel dolgozik együtt, hanem stratégiai döntéseket kell hoznia - emelte ki a szervezet elnöke. Csaposs Noémi szerint vérfrissítést jelenthet, ha nem a konkurenciától csábítanak el embereket, akik képtelenek megújulni, hanem egy más szemléletű vezetőt neveznek ki.

A Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnöke szerint Draskovics Tibort a stratégiához és a vállalatvezetéshez kapcsolódó kérdésekben lehet elképzelni a társaságnál, nem pedig egy adott szakág igazgatójaként.

Visszahullhat a cégre az, hogy egy volt politikust alkalmaznak, üzletileg ennek legalább annyi hátránya van, mint előnye - vélekedett Csaposs Noémi. Hozzátette: sok kommunikációt igényel az, hogy miért volt jó megoldás a vállalat számára a volt miniszter felvétele.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×