eur:
399.84
usd:
364.87
bux:
74308.07
2024. október 9. szerda Dénes

A hétvégén két újabb fővárosi helyszínen kezdődik útfelújítás

A hétvégén két újabb fővárosi helyszínen kezdődik útfelújítás: a XVIII. kerületi Nagybánya utcában és a II. kerületi Zöldlomb utcában - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Sajtóirodája.

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából szombaton kezdődik a XVIII. kerületi Nagybánya utca rekonstrukciója. A Colas Építő Zrt. kivitelezésében megvalósuló felújítás során a Nagybánya utca közel négyszáz méteren, az Üllői út és a Ködmön utca között kap új aszfaltburkolatot.

A felújítás idejére az Üllői út és a Sió utca között lezárják Nagybánya utcát. Az autósokat és a BKV járatait is ideiglenesen elterelik erről a szakaszról, ugyanakkor Sió utca és a Ködmön utca között váltakozó irányú félpályás útlezárás lesz érvényben. A gépjárművek itt 30 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett közlekedhetnek.

A Nagybánya utca felújításának költsége megközelítőleg 37 millió forint plusz áfa, a forgalomba helyezés várható időpontja október 17.

A II. kerületi Zöldlomb utca felújítása vasárnap kezdődik, szintén a Colas Építő kivitelezésében, megközelítőleg nyolcszáz méteren a Szépvölgyi út és a Pitypang utca között. A rekonstrukció ideje alatt irányonként egy sávban, 30 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedhetnek az autósok, és parkolási tilalom lesz érvényben.

A Zöldlomb utca felújításának költsége megközelítőleg 93 millió forint plusz áfa, a forgalomba helyezés várható időpontja október 21.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×