eur:
396.97
usd:
356.32
bux:
74866.03
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Németh Zsolt: "A magyar politikai erők összefogására van szükség"

A magyar politikai erők összefogására van szükség a határontúli magyarok problémáinak megoldásához - mondta az Országgyűlés külügyi és határontúli magyarok bizottságának fideszes elnöke. Németh Zsolt az InfoRádióban úgy vélte: csak egységes fellépéssel tudnak szövetségeket találni az Európai Unióban és a nemzetközi színtéren.

 A politikus emlélkezetett: összehívta a külügyi bizottság rendkívüli ülését a szlovál államnyelvtörvény, és a Sólyom László államfővel történtek ügyében, és a kormánnyal is egyeztetnek a kialakult helyzetről. Úgy fogalmazott: az európai és a nemzetközi közsség felelőssége, hogy megfelelő megoldást találjon a helyzetre; szerinte ezen múlik az unió hitele is.

Korábban Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője az Inforádióban azt mondta: továbbra is a tervek között szerepel, de egyelőre nincs napirenden a magyar és a szlovák államfő újabb találkozója.

Hangsúlyozta: Sólyom László programjának továbbra is fontos része marad, hogy felelősséget vállal a határontúli magyarokért. A diplomáciai feszültséget az okozta a két ország között, hogy pénteken nem engedélyezték a magyar államfőnek a belépést Szlovákiába, így nem vehetett részt a révkomáromi Szent István szobor avatásán.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×