eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hosszú Katinka világbajnoki címet nyert a 400 méteres női vegyesúszásban

Két bronzérme után világbajnoki aranyat nyert a római vízes vb legeredményesebb magyarja. Hosszú Katinka mögött Kirsty Coventry lett a második a 400 méteres női vegyesúszásban. Jakabos Zsuzsa hetedikként ért célba. Korábban Cseh László bronzérmes lett a férfiak 400 méteres vegyesúszó számában.

Hosszú Katinka 4:30.31 perces Európa-csúccsal nyert. Ugyanebben számban Jakabos Zsuzsanna 4:37.85-tel hetedik lett. Hosszú már a harmadik érmét gyűjtötte be a római vb-n, vasárnapi diadalát megelőzően 200 m vegyes és 200 m pillangón harmadik volt.

Az első két hosszon, a pillangón Hosszú Katinka és az ausztrál Stephanie Rice úszott a legjobban, majd a hátúszásban feljött az egyes pályán úszó, zimbabwei Kirsty Coventry, a kiváló hátúszó is. Féltávnál immár ő és Hosszú vezetett.

A mellúszásban sem változott a helyzet, legfeljebb annyiban, hogy az addig a negyedik-ötödik helyen tempózó Jakabos Zsuzsa kicsit hátrább csúszott, a remek mellúszó, Hannak Miley pedig harcba kezdett a dobogóért.

Nyilvánvaló volt, hogy a verseny a gyorsúszásban fog eldőlni. Coventry hiába remek ebben az úszásnemben is, nem bírt Hosszú Katinkával, aki 310 és 330 méter között közel egy testhosszt vert rá.

A bajai származású, az Egyesült Államokban tanuló magyar versenyzőnő végül óriási fölénnyel nyert (4.30.31), az utána következő három versenyzőnő, Coventry (4:32.12), Rice (4:32.29) és Miley (4:32.72) között csak hatvan századnyi különbség volt.

Hosszú Katinka a magyar úszósport 19. világbajnoki aranyát nyerte meg, Egerszegi Krisztina és Kovács Ágnes után mindössze a harmadik a hölgyek közül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×