eur:
400.96
usd:
367.64
bux:
74428.1
2024. október 14. hétfő Helén

Csizmadia Ervin: Ezt csak ellenzékben tudja elvégezni az MSZP

Az MSZP jelenlegi konfliktusait nem lehet átmeneti megoldásokkal feloldani, de egy várható nagy arányú választási vereség jelentős változásokat indíthat el a pártban - mondta a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója.

Európában nincs még egy olyan baloldali párt, amelynek 10-12 független platformja van, amelyek nem kötődnek egymáshoz. Ahogy Csizmadia Ervin fogalmazott, nem lehet tudni, hogy mi tartja össze ezeket.

Az MSZP ezt modernizációnak nevezi, vagy ahogy a párt vezetői magyarázzák: így növelhető az emberek biztonságérzete, de a politikai elemző úgy látja, mindez kevés ahhoz, hogy meghatározható legyen vele a párt identitása.

A szocialisták ezért saját identitásuk kialakítása előtt állnak, ehhez pedig kevés az, hogy fiatalok kerülnek be a pártba: az egész szervezeti struktúrát át kell alakítani.

Az MSZP azonban amíg nem kerül ellenzékbe, minden bizonnyal csak átmeneti megoldásokat választ majd - mutatott rá Csizmadia Ervin. Hatásos módszert akkor alkalmaz majd, ha elszenved egy hatalmas választási vereséget. Hozzátette: ezt a feladatot csak ellenzékben lehet elvégezni.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hannoveri villamosok HÉV-ként való használata csak végső megoldás lehet

Hétfőn először ült össze főváros Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési Bizottsága, amelynek ülésén úgy döntöttek, megvizsgálják, hogy a múlt héten nyilvánosságra került HÉV-vonalak ritkítása ügyében a főváros tudna-e segíteni a felszabaduló régi villamosaival.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, a Nasdaq húzza Amerikát

Új csúcson az S&P, a Nasdaq húzza Amerikát

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutatnak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indul a hét. Amerikában Colombus-nap miatt ugyan a New York-i Értéktőzsde és a Nasdaq is nyitva lesz ma, de a kötvénypiacok zárva lesznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×