eur:
400.84
usd:
368.04
bux:
0
2024. október 15. kedd Teréz

Lendvai: Az őszödi beszédben az volt a hiba, hogy nem nyilvánosan hangzott el

Az őszödi beszéd nagyban hozzájárult az MSZP iránti bizalom csökkenéséhez, de annak nem a tartalmával volt baj, hanem azzal, hogy nem nyilvánosan hangzott el - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lendvai Ildikó. A pártelnök elismerte: 2006-ban a szocialisták is többet ígértek, mint amennyit meg tudtak valósítani.

Az őszödi beszéd jelentősen hozzájárult az MSZP iránti bizalom zuhanásához, és ebből a helyzetből azóta sem tudott kijönni a párt - ismerte el az InfoRádió Aréna című műsorában Lendvai Ildikó.

Az MSZP elnöke ezt a zuhanást nem a beszéd tartalmának tulajdonítja, hanem annak, hogy az emberek akkor szembesültek vele: az előző években tovább nyújtózkodtunk, mint ameddig a takarónk ért.

Az őszödi beszédben nem az volt a hiba, ami elhangzott, hanem az, hogy nem nyilvánosan hangzott el, és hogy egyáltalán el kellett hangoznia, mert az előző két évben a vágyaink nem voltak összhangban a lehetőségekkel - hangsúlyozta Lendvai Ildikó.

A pártelnök kiemelte: az őszödi beszédben keményen megfogalmazott mondatokban szembesült a közvélemény az ígéret és a valóság közötti óriási különbséggel, amit a túlköltekezés okozott.

A 2006-os választási kampányban egyik párt sem mondta meg rendesen, az MSZP sem, hogy kormányra kerülése esetén mit tesz majd - ismerte el Lendvai Ildikó, aki szerint az akkor kevesebbet ígérő szocialisták is többet ígértek, mint amennyit meg tudtak valósítani.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Mi várható ma a tőzsdéken?

Mi várható ma a tőzsdéken?

Tegnap Amerikában történelmi csúcsokat láthattunk a tőzsdén, a Dow Jones és az S&P 500 részvényindexek mellett az Nvidia részvényei is történelmi csúcsra emelkedtek, melynek hatására emelkednek a chipgyártók ma reggel Ázsiában, ahol az emelkedést a japán Nikkei vezeti. Európában is jó hangulatban indulhat majd a kereskedés. Gazdasági események szempontjából a reggeli magyar építőipari adatokra, illetve az uniós ipari adatokra lesz érdemes figyelnünk ma, délután pedig az USA-ban a költségvetési egyenleg publikálása hozhat mozgást a piacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×