eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

"A jövő nyártól fizetendő ingatlanadót csak 2010. őszén lesz alkalmunk eltörölni"

Határozatban követeli a kormány lemondását szombati kongresszusán a Fidesz - közölte Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője. Szijjártó elismerte, hogy jövő tavaszi választási győzelmük esetén a jövő nyártól fizetendő ingatlanadót törvénnyel csak az érdemi parlamenti munka 2010. szeptemberi kezdetekor lesz alkalmuk visszavonni.

A kormány és az MSZP komoly károkat okoz az országnak azzal, hogy szánalmas vergődésével még egy kicsit hatalmon akar maradni, ahelyett, hogy a vasárnapi európai parlamenti választáson megfogalmazódott világos népakaratot látva lemondana, utat nyitva ezzel a változásnak - közölte a Fidesz szóvivője.

Szijjártó Péter szerint a szocialisták sumákolnak és hazudnak, amikor a Fidesz nyolcpontos követeléslistájára adott semmitmondó válaszukban tagadják a nemzeti vagyon privatizálását, az oktatási rendszer átalakítását és az összes ingatlanra kivetendő adó tervezését.

Az ellenzéki politikus közlése szerint az Európai Néppárt elnökségének tegnap esti ülésén a Fidesz testvérpártjainak vezetői is értetlenségüket fejezték ki, hogy a magyar kormány egy ilyen csúfos választási vereség után sem mond le.

Egész Európában a gazdasági növekedést, a munkahelyteremtést, a rend biztosítását és a családok támogatását preferáló néppárti politika kezd uralkodóvá válni - emlékeztetett Szijjártó Péter.

Az InfoRádió kérdésére a Fidesz szóvivője megerősítette, hogy bár a Jövőkép című programjuk néhány szakértője valóban javasolt vagyoni típusú adót, a politikai vezetés továbbra is tartja magát ahhoz, hogy a Fidesz eltörli az ingatlanadót, ha kormányra kerül. Szintén az InfoRádió kérdésére Szijjártó Péter elismerte, hogy jövő tavaszi választási győzelmük esetén a jövő nyártól fizetendő ingatlanadót törvénnyel csak az érdemi parlamenti munka 2010. szeptemberi kezdetekor lesz alkalmuk visszavonni.

A Fidesz azonban előrehozott választást akar, és a párt szombati kongresszusán elfogadandó határozatukban is ezt fogják követelni - mondta az InfoRádiónak Szijjártó Péter. Kérdésre válaszolva a fideszes politikus kommentálta az MSZP kezdeményezését, amely szerint a száz leggazdagabb magyar, a politikusok és a bankok egyszeri hozzájárulással segítsék feltölteni a kríziskezelő alap kasszáját.

Szijjártó Péter szerint a szocialistáknak inkább vissza kellene vonniuk a megszorító intézkedéseket, bocsánatot kellene kérniük, vissza kellene fizetniük az offshore cégeikből származó jövedelmeiket, majd le kellene mondaniuk, ahelyett, hogy körbeadnak egy befőttes üveget.

A Nagy Imre 1989-es újratemetésére beszervezett állítólagos ügynökök ügyéből a Fidesz szóvivője azt a tanulságot vonta le, hogy a szocialisták akkor és most is politikai célokra használták, használják a titkosszolgálatokat, amit ideje lenne abbahagyniuk.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×