eur:
387.02
usd:
356.53
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Lemondott-e mandátumáról Hunvald György?

Egyelőre nem tudni biztosan, hogy az előzetes letartóztatásban lévő erzsébetvárosi polgármester lemondott-e a közgyűlési mandátumáról. Ezzel kapcsolatosan ugyanis ellentmondásos információk jelentek meg.

A Magyar Távirati Iroda szerint Hunvald György aláírta azt a nyilatkozatot, amely szerint lemond fővárosi mandátumáról. Ez a nyilatkozat állítólag egykori bizalmasához, Kéri Lászlóhoz került, aki azonban napok óta elérhetetlen a sajtó számára.

Az MTI-nek MSZP-s fővárosi politikusok azt mondták, hogy a nyilatkozatot már több héttel ezelőtt aláírta az erzsébetvárosi polgármester, de a háttérben még alkudozás folyik a lemondásával kapcsolatosan.

Az MSZP-s fővárosi vezetők azért kérték Hunvald Györgyöt, hogy mondjon le mandátumáról, mert a közgyűlésben egy szavazatra van szükség ahhoz, hogy megszavazzák a költségvetést.

A főpolgármester-helyettes, Ikvai Szabó Imre az InfoRádiónak nem kommentálta a VII. kerületi polgármester lemondásával kapcsolatos információkat. Az InfoRádió is több fővárosi politikust megkeresett a lemondó nyilatkozattal kapcsolatosan, de az ügyben a helyzet tisztázásáig senki sem akart nyilatkozni.

Ha Hunvald György lemond, a fővárosi frakciónak két hét kell ahhoz, hogy a polgármester székébe egy másik képviselőt ültessen. A Központi Nyomozó Főügyészség csalás és hivatali visszaélés elkövetésével gyanúsította meg az erzsébetvárosi polgármestert. Hunvald György február közepe óta van előzetes letartóztatásban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×