eur:
387.16
usd:
356.31
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Holnap már nem lesz Zoom.hu

Megszűnik a Zoom internetes lap, a szerkesztőségben szerdán fejeződik be a munka. Az újság tulajdonosa az általa kitalált finanszírozási módszert és kapcsolatrendszerét adta el egy szakmai befektetőnek.

Tarjányi Péter egy éves működés után eladta a zoom.hu-t működtető Hang Plusz Média Kft.-t egy egyelőre ismeretlen cégnek - írja az Index. A lap megmaradt gárdájának, körülbelül tucatnyi újságírónak, fotósnak, videósnak április 22-től szűnik meg a munkaviszonya.

Március közepén a szerkesztőség egyik felét már kirúgták, akkor arról volt szó, hogy a másik felének munkája hosszabb ideig biztosított. A helyén, de nem a zoom.hu címén egy tallózó újság marad, amely néhány főt foglalkoztat tovább a munkatársak közül. A most kirúgott dolgozók információink szerint nagyjából másfél havi bért kapnak.

A hírportál bezárása Tarjányi Péter döntése volt. A zoom.hu tulajdonosa, a T Média Zrt. elnök-vezérigazgatója az Indexnek elmondta, hogy több hónapos tárgyalás után egy szakmai befektetővel kötött megállapodást a jogokat birtokló részvénytársaság eladásáról. A vevőt egyelőre nem kívánta megnevezni, csupán annyit árult el hogy a cég már most is rendelkezik internetes vállalkozásokkal.

Tarjányi elmondta, hogy a vevő nem kívánta fenntartani a főként politikai hírekkel foglalkozó szerkesztőséget, a vételi ajánlat a Zoom finanszírozására kitalált finanszírozási módszerre vonatkozott. Az alig egy éve indult, de komoly videós apparátust kiépítő újságot ugyanis az ügynökségek megkerülésével nagy cégek topmenedzsereivel kötött reklámszerződésekkel sikerült nyereségesen működtetni - állította Tarjányi, hozzátéve, hogy a modell sikerességét jelzi, hogy a Zoomot működtető Hang Plusz Média Kft. 2008-ban 312 millió forintos árbevételt produkált. A befektetővel a 2009-re vonatkozó több százmilliót kitevő szerződéscsomagot már át is írták. Tarjányi viszont megtartja a Zoom szerkesztőségének helyet adó V. kerületi irodát, és a stúdió-berendezéseket is.

A rendőrségi szakértőként is ismert vállalkozó hangsúlyozta, hogy a számára előnyös megállapodás mellett az is az újság eladása mellett szólt, hogy szerinte a politikai újságírásban nehéz idők következnek.

A szerződés szerint a volt tulajdonos a következő három évben nem kezdhet újabb hírportál építésébe. Mint mondta, terveiben ingatlan- és turisztikai fejlesztésekben való részvétel szerepel, és ehhez megtartja a Zoom szerkesztőségének és vezetésének egy részét is.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×