eur:
387.69
usd:
357.07
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Eötvös Pál: Az ekho eltörlésével több száz újságíró veszítené el az állását

Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás, vagyis az ekho esetleges megszüntetése több száz újságíró azonnali elbocsátását vonná maga után - mondta az InfoRádiónak a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke azt követően, hogy Oszkó Péter pénzügyminiszter egyik nyilatkozatában a zömében sajtómunkások és művészek által igénybe vett adózási forma felszámolását helyezte kilátásba.

Eötvös Pál, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke szerint a zömmel újságírók és művészek által igénybe vett ekho megszüntetése sok száz újságíró állásvesztését okozná. Az ekho eltörlésének lehetőségét Oszkó Péter pénzügyminiszter vetette fel egy interjújában.

Eötvös Pál szerint egy fokozatos megoldás lenne a legjobb, "ami közelít az igazságossághoz is". Eszerint a pillanatnyilag érvényes, évi 25 millió forintos értékhatárt le lehetne szállítani tízmillió forint környékére, az adózási formán pedig évek alatt lehetne változtatni, és így például hat év alatt válhatnának normál adózóvá az újságírók.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×