eur:
389.63
usd:
363.04
bux:
68088.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Egyelőre nincs megegyezés az MDF bizottsági helyeiről

Minden MDF-es politikusnak lesz bizottsági helye, független képviselőként is - derült ki a péntek délelőtti négypárti tárgyalást követően. Az új struktúráról várhatóan jövő hétfőn szavaznak majd.

Semmilyen konkrétumot nem árult el az Országgyűlés elnöke azt követően, hogy mintegy másfél órán át egyeztetett az immáron csak négy parlamenti párt képviselőjével az MDF-frakció megszűnése miatt a bizottsági helyek újraosztásáról. Csütörtökön a három ellenzéki párt már egyetértésre jutott, azonban értelemszerűen a szocialistáknak is van beleszólási joguk a változtatásokba.

Szili Katalin azt mondta: valamennyi független képviselőnek biztosítani kell bizottsági helyet. Korábban Herényi Károly, a demokrata fórum politikusa arról beszélt az InfoRádiónak, hogy függetlenként már csak a kisebb súllyal bíró testületek munkájában vehetnek részt, azaz jelentősen csökkenhet az érdemi témákhoz való hozzászólásaik lehetősége.

A négypárti tárgyalást hétfőn délben folytatják. Addigra a pártok képviselői már saját frakciójuk egyetértésével vagy éppen egyet nem értésével felvértezve képviselhetik az álláspontokat. Szili Katalin úgy fogalmazott: egy lehetséges irányt már elfogadtak, így a módosításokról akár már a hét elején szavazhatnak.

Némi korrekció várható a parlamenti arányokban is, ugyanis az MSZP-nek, mint egyedüli kormánypártnak elvileg több bizottsági hely járhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×