eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

Csoóri: Dávid Ibolya lezüllesztette az MDF-et

Csoóri Sándor szerint a Magyar Demokrata Fórum lezüllött. Az író 1987-ben a párt egyik alapító tagja volt, és most Kószó Péter, Bíró Zoltán, illetve Lezsák Sándor után o is elfogadhatatlannak tartja, hogy az MDF jelenlegi vezetése Bokros Lajos volt szocialista pénzügyminisztert jelölné a párt európai parlamenti listájának élére. A Magyar Demokrata Fórum választmánya szombaton dönt ebben az ügyben. A hírek szerint nagy vita és további kilépések várhatóak az MDF-ben, és többen már a pártszakadást emlegetik.

Miután a társadalom nem tudott megtisztulni, a magyar politika jellemzőjévé vált, hogy a demokrácia látszatával visszaszivárgott a diktatúra, és ez látszik a Magyar Demokrata Fórum munkálkodásán is - mondta az InfoRádiónak Csoóri Sándor.

Az MDF egyik alapító tagja megkérdezné Dávid Ibolya pártelnököt, hogy miután kitúrta az alapító tagokat, hányan csatlakoztak a párthoz? Ha nem lép be senki a demokrata fórumba, akkor az Dávid Ibolya megbocsáthatatlan kudarca - mondta az író, aki mint fogalmazott, nem kellett volna mindenféle fizetség nélkül szétzülleszteni a pártot.

Arról, hogy az MDF elnöke a Horn-kormány pénzügyminiszterét, Bokros Lajost kérte fel a párt EP-listájának vezetésére, Csoóri Sándor úgy véli: a jelölésnek üzleti szaga van. Dávid Ibolya kezdetben nagyon rokonszenves irányba indult, később viszont teljesen elromlott - tette hozzá.

Csoóri Sándor úgy fogalmazott: Dávid Ibolya úgy viselkedett az MDF-fel, mint egy asszony alkoholista férjével: arra törekedett a feleség, hogy férjét kigyógyítsa a betegségből, miközben ő is alkoholistává vált. A pártelnök minden olyan hagyományt, amelyet az alapítók kezdtek el, felrúgott - mondta.

Az MDF-alapító alig várja, hogy egy új politikai erő álljon fel, de a jövőt nagyon nehéznek gondolja, és úgy látja: sokan örökre elvesztették a bizalmukat a pártban.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×