eur:
388.81
usd:
361.88
bux:
68686.54
2024. május 8. szerda Mihály

Hogy áll a Gyurcsány-csomag?

Várhatóan március végére nyújtja be a Gyurcsány-csomag összes elemét a parlamentnek a kormány. A távirati iroda kormányzati forrásból úgy értesült, hogy az adócsomagot március 20-ig be kell nyújtani a parlamentnek ahhoz, hogy a változtatások többsége július 1-jével hatályba léphessen. A miniszterelnök a javaslat elemeit pénteken még egyezteti az Országos Érdekegyeztető Tanáccsal, ezt követően kerülhet a kormány elé, akár már jövő szerdán.

A kormányfő által bejelentett intézkedések megvalósítására eddig egy törvényjavaslatot nyújtottak be: a rendészeti miniszter szerdán terjesztette be az országgyűlési képviselők létszámának felére csökkentéséről szóló indítványt.

A Gyurcsány-csomag másik eleme, a gáz- és távhő-támogatási rendszer átalakítása rendeletben jelent meg február végén. Ettől az intézkedéstől 20 milliárd forint megtakarítást vár a kormány. A többi javaslatról egyelőre még zajlik az egyeztetés kormányon belül, a társadalmi partnerekkel valamint a Reformszövetséggel.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×