eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Lendvai: A kormány nem akar "bespájzolni"

Nem csökkennek az uniós nagyprojektekre szánt források, de átcsoportosításuk várható - mondta az InfoRádiónak Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője. Lapinformációk szerint a kormány szerdán dönt bizonyos uniós nagyprojektek visszavonásáról, hogy az így felszabaduló csaknem 30 milliárd forintot elsősorban a versenyképességet erősítő, munkahelyeket megőrző tervek megvalósítására szánják.

Már a válság elején hangoztattuk, hogy az uniós nagyprojekteket felül kell vizsgálni, és közülük azokat kell előtérbe helyezni vagy átcsoportosítani, amelyek munkahelyet védenek vagy új munkahelyeket teremtenek - kommentálta az InfoRádiónak az MSZP frakcióvezetője azt a sajtóértesülést, miszerint több, úgynevezett kiemelt projekt visszavonására készül a kormány, köztük a budai Vár és a komáromi monostori erőd fejlesztéséhez kapcsolódóéra.

Fontos cél egy település főterének kikövezése, de ilyen helyzetekben kicsit kevesebb térkövezés, és több munkahelyteremtő vállalkozás segítése szükséges - fogalmazott Lendvai Ildikó, aki hangsúlyozta: nem vesznek el egy fillért sem az uniós nagyprojektekre szánt forrásból, hanem megvizsgálják, hogyan lehet a pénzt felhasználni, hogy új munkahelyek létesüljenek.

A budai Vár felújításával kapcsolatban elmondta: nem a pénzátcsoportosítás miatt van veszélyben ez a projekt, hanem azért, mert hiányzik az önkormányzat igenje. Hozzátette: azokat a projekteket fogják megvizsgálni, amelyeknél a jogi feltételek még nem adottak, így kétséges, hogy egyáltalán érdemes-e a "rájuk szánt pénzt bespájzolni", vagy inkább munkahelyteremtő célra fordítják.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×