eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Gyurcsány: A kormány első számú kötelessége...

A válság idején a kormány első számú kötelessége, hogy megóvja az ország pénzügyi-gazdasági stabilitását - jelentette ki Gyurcsány Ferenc szerdán Szegeden.

A kormányfő arról beszélt, hogy 2000 és 2006 között az ország teherbíró képességét meghaladó mértékben történtek fejlesztések. Hangsúlyozta: a mostani helyzetben az adórendszer, a szociális ellátás és a nyugdíjak területén terveznek változtatásokat.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: az adózásnál azt szeretnék, hogy annak, aki legálisan vállal munkát, több pénz maradjon a zsebében, a szociális ellátásoknál az eddiginél jobban preferálnák a munkához juttatást, a nyugdíjaknál pedig - amellett, hogy emelik a korhatárt - a 13. havi ellátást beépítenék a havi járandóságba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×