eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Eltemették a tatárszentgyörgyi támadás áldozatait - képriport

Eltemették a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság áldozatait. A 27 éves férfit és fiát katolikus szertartáson vettek búcsút. A településen nagy a rendőri készültség.

A brutális gyilkosság áldozatait, a 27 éves Csorba Róbertet és kisfiát az Országos Cigány Önkormányzat saját hallottjának tekinti. Az önkormányzat elnöke, Kolompár Orbán arra kérte a politikai pártokat, a kisebbségi önkormányzatokat, valamint a civil szervezeteket, hogy kedden, a temetés napján az együttérzés és a gyász jeleként fekete zászlót tűzzenek ki az épületekre.

A temetési szertartásra több ezren mentek el az ország minden részéről, a gyászolók ruhájukra fehér virágot tűztek. Az áldozatokat utolsó útjukra a 100 Tagú Cigányzenekar kísérte, üvegkoporsóban, zeneszó kíséretével helyezték őket végső nyugalomra.

A szertartást vezető pap arról beszélt, sokan nem értik a történteket, és Magyarország nevében bocsánatot kért az áldozatok hozzátartozóitól.

Több politikus és közéleti szereplő is részt vett a temetésen: a szertartáson mind a négy parlamenti párt képviseltette magát, a kormány nevében Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter jelent meg.

Lehet összefüggés

A múlt hétfőn, eddig tisztázatlan körülmények között, feltehetőleg Molotov-koktéltól gyulladt ki a család háza. A tűz elől próbált menekülni a házban lakókra ismeretlen tettesek sörétes fegyverrel rálőttek, egy 27 éves férfit és ötéves gyermekét megölték, egy hatéves kislányt pedig súlyosan megsebesítettek.

A rendőrség szerint egy szervezett, két-három felnőtt férfiból álló csoport követhette el a támadást.

Az országos rendőr-főkapitány az ATV-nek azt mondta, hogy közel járnak az elkövetőkhöz, de további részleteket nem árult el. Annyit tett még hozzá, hogy a romák ellen elkövetett támadások közül négy-öt ügyben, úgy látják, vannak összefüggések.

A romák elleni Molotov-koktélos és fegyveres támadásokat a Nemzeti Nyomozó Iroda külön csoportja vizsgálja

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Itt a lista, ezek az európai cégek tartoznak a világ egyik legelitebb klubjába

Itt a lista, ezek az európai cégek tartoznak a világ egyik legelitebb klubjába

Tavaly szeptemberben a Novo Nordisk cég letaszította a trónról az LVMH francia luxusipari óriást, így a kontinens legértékesebb tőzsdén jegyzett cégévé vált. A súlycsökkentő gyógyszerekről népszerűvé váltó dán gyógyszeripari cég lendülete pedig továbbra is töretlen. Megnéztük, hogy melyek jelenleg a legértékesebb európai vállalatok, és azt is, hogy globális összevetésben hol helyezkednek el jelenleg ezek a cégek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×