eur:
389.35
usd:
363.6
bux:
68049.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nem a közbiztonság, "a szubjektív biztonságérzet szállt el"

Turi András szerint nem igaz, hogy megbomlott a közbiztonság: a lakosság szubjektív biztonságérzete szállt el. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium rendészeti szakállamtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, ez csupán úgy orvosolható, hogy több rendőrt kell kiküldeni az utcára.

Õsz óta készül az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban az a program, amelynek célja, hogy javuljon a közbiztonság azokban a kistérségekben, ahol nagyok az életszínvonalbeli különbségek a helybeliek között - mondta az InfoRádiónak a tárca rendészeti szakállamtitkára. Turi András hozzátette: a problémás területeken körzeti megbízott csoportokat és rendőrállomásokat hoznának létre.

A szakállamtitkár közölte: a rendőrségnek vannak belső tartalékai, emellett az egyszerre több település közbiztonságáért felelős egységek munkájában - megfelelő képzés után - munkanélküliek is részt vehetnének. Megjegyezte: a problémás térség közelében a tárca a Készenléti Rendőrség egy új, 150 fős bevetési osztályát állítja majd fel.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium rendészeti szakállamtitkára a rendőrségi állomány növelését szorgalmazó felvetésekre azt mondta: elegendőnek tartja a jelenleg szolgálatban lévő mintegy 42 ezer főt, és ez a létszám a rendészeti szakközépiskolásokkal illetve főiskolásokkal 43 ezerre bővíthető.

Tudjuk, hogy miskolci probléma nagyobb lett - jelentette ki Turi András annak kapcsán, hogy január végén Pásztor Albert, a helyi rendőrkapitány arról beszélt: a város a rablások tekintetében a legfertőzöttebb az országban, az elmúlt időszakban történt valamennyi (ilyen típusú) "bűncselekmény elkövetője cigány származású volt".

A szakállamtitkár elismerte, hogy az egyik miskolci városrészbe beköltöztek olyan családok - valószínűleg egy bűncselekmény-sorozat nyomán -, amelyek az általános együttélési szokásoktól eltérően élnek, és nem fizetik a rezsit, sem a közös költséget. Hozzátette ugyanakkor: a város évek óta tűri, hogy területén egy nyomortelep létesült.

Turi András szerint nem igaz, hogy a közbiztonság megbomlott: szerinte "a szubjektív biztonságérzet szállt el". Mint mondta: ennek helyreállítása érdekében csak annyit lehet tenni, hogy több rendőrt küldenek az utcára. "Emellett kellenének szociális programok, emellett kellene munkahelyeket teremteni, de ezt a rendőrség sosem fogja tudni megtenni" - hangsúlyozta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×