eur:
389.61
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Eltöröltetné az MSZP a két hete élő jogszabályt

Az MSZP frakciója törvénymódosítást kezdeményez annak érdekében, hogy a vállalkozások 250 ezer forintos összeghatár felett csupán banki átutalással fizethessenek egymásnak - tájékoztatta az InfoRádiót Szanyi Tibor, a párt országgyűlési képviselője. A politikus szerint a korlát eltörlése egyfajta versenyhelyzetet is teremtene a pénzintézetek között.

Nagyon megnehezítette kis- és közepes vállalkozásoknak dolgát az a kormány által kezdeményezett törvénymódosítás, amely szerint a vállalatok 250 ezer forint felett csak banki átutalással fizethetnek egymásnak - mondta az InfoRádiónak Szanyi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője.

Az MSZP országgyűlési frakciója most a szabály azonnali eltörléséért kezdeményez törvénymódosítást: részben, mert a vállalkozásoknak gondot okozott annak betartása, részben pedig, mert a gazdasági válság hatására megcsappant a vállalatok és a bankok közötti bizalom - tette hozzá a szocialista politikus.

Szanyi Tibor szerint kétségtelen, hogy a korlátozás megszüntetése miatt eggyel kevesebb eszköz szerepel a feketegazdaság ellen alkalmazható eszközök sorában, ugyanakkor aránytalanul sok gondot okozott a normálisan működő vállalkozásoknak.

A politikus elmondta: a képviselőcsoport a bankokkal és vállalkozásokkal egyeztetve szeretné elérni, hogy csökkenjen a készpénzforgalom - a pénzintézetekre bízzák a bankkártyás és az átutalásos fizetési módot.

A magyar bankok kétszer-háromszor akkora költségeket számítanak fel bizonyos tranzakciókra, mint a nyugat-európaiak - magyarázta Szanyi Tibor, hozzátéve: a módosítás hatására verseny is indulhat a pénzintézetek között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×