eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Gyurcsány: "Cigányozni nem lehet, még a kocsmában sem"

Az elkövetők bőrszínétől függetlenül határozott, de jogszerű fellépést vár el a rendőrségtől Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A bíróságok és az ügyészség lassú eljárását is bírálta.

Gyurcsány Ferenc szerint a bűnüldözési statisztikák jól alakulnak, bizonyos bűncselekmények miatt az emberek biztonságérzete mégis romlik. A cél, hogy az emberek ne féljenek. A miniszterelnök bírálta az ügyészségek és a bíróságok gyakorlatát is: azt mondta, nem megengedhető, hogy az eljárások akár a bűncselekmény elévüléséig is elhúzódhatnak, mert elszabadulhatnak az indulatok.

A rendőrségtől kemény, de jogszerű fellépést vár el a miniszterelnök. Azt kérte a rendőröktől, hogy az elkövető családi hátterétől és bőrszínétől függetelenül, jogszerűen járjanak el. Mint mondta: "Cigányozni nem lehet, még a kocsmában sem."

A miniszterelnök azt mondta, mindenkinek az az érdeke, hogy "a mainál erősebb, büszkébb, magabiztosabb, cselekvőképesebb, megbecsültebb rendőrsége legyen az országnak". Ha ehhez több rendőr kell, akkor lesz több rendőr, ha több pénz, akkor lesz több pénz - ígérte Gyurcsány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×