eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Előzetes letartóztatásba helyezték Hunvaldot

Az InfoRádió értesülései szerint a bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros szocialista polgármesterét.

A politikust kedden vették őrizetbe szándékos bűncselekmény gyanújával, a Központi Nyomozó Főügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatását. A politikust bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó bűncselekmények - többek között csalás, csalás kísérlete, hivatalos személy általi vesztegetés, illetve magánokirat-hamisítás - bűnsegédként való elkövetésével gyanúsítják.

Az erzsébetvárosi visszaélésekkel összefüggésben korábban előzetes letartóztatásba helyeztek egy értékbecslőt, valamint két szabad demokrata képviselőt, Gál Györgyöt, a gazdasági, és Kardos Pétert, a pénzügyi bizottság elnökét. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak mintegy 970 millió forint kárt okoztak, és további 1,6 milliárd forint kár okozását kísérelték meg azzal, hogy áron alul adtak el önkormányzati ingatlanokat.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×