eur:
385.69
usd:
354.27
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Visszautasítja a vádakat az áthelyezett miskolci rendőrkapitány

Visszautasította a rasszista vádakat a volt miskolci rendőrkapitány, aki mellett kiállt a miskolci városvezetés, a helyi Fidesz-KDNP-frakció és a borsod megyei vajda is.

A miskolci rendőri vezetőt az igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére Bencze József országos rendőrfőkapitány az este helyezte más beosztásba egy tegnapi kijelentése miatt. Pásztor Albert tájékoztatóján arról beszélt, hogy a decemberben és januárban Miskolcon történt rablások elkövetői cigány származásúak voltak. Újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: miskolci kapitányként nem tiszte cigánybűnözésről beszélni, csak a tényeket sorolja fel.

A kijelentés miatt tiltakozását fejezte ki Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese és Kádár András Kristóf, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke is.

A rendőrkapitány áthelyezésének hírére Miskolc főpolgármestere, a helyi Fidesz-KDNP-frakció és a borsodi vajda is hangoztatta: kiáll Pásztor Albert mellett. "Nem értek egyet a kapitány leváltásával, egyeztetést kértem Draskovics Tibor minisztertől, a hétfői megbeszélésen jelen lesz az ORFK és a megyei rendőr-főkapitányság vezetője is" - mondta Káli Sándor, Miskolc első embere.

Pásztor Albert élvezi a városvezetés bizalmát, kiváló szakember - fogalmazott a polgármester, aki az MTI-nek elmondta: tudomása szerint vasárnap szimpátiatüntetés, békés demonstráció lesz Pásztor Albert mellett, amelyen ő is részt vesz. A Fidesz-KDNP miskolci önkormányzati frakciója szerint Pásztor Albert kapitányságvezető eddigi rendőri munkája mind a civil, mind a szakmai közvélemény előtt elismerést váltott ki.

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×