eur:
385.56
usd:
354.18
bux:
0
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

MDF: két hét múlva döntés arról, ki kapja Boross Péter mandátumát

Az MDF Országos Választmánya (OV) február 14-én dönt arról, ki kapja meg Boross Péter parlamenti mandátumát - mondta Makay Zsolt, a testület elnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

Makay Zsolt emlékeztetett arra, hogy a volt miniszterelnök február elsejével mondott le parlamenti mandátumáról. Az MDF Országos Választmányának harminc napon belül, azaz március elsejéig kell megneveznie az utódot - tette hozzá.

Mint elmondta, utoljára január 10-én volt választmányi ülés, amikor Boross Péter bejelentette, hogy lemond parlamenti mandátumáról. A testület minden hónapban összeül, a legalkalmasabb időpont a közeljövőben a vidéki választmányi tagoknak is február 14-e volt - indokolta a dátumot.

Makay Zsolt elmondta azt is: a Pest megyei választmány (Boross Péter a Pest megyei listán szerepelt a parlamenti képviselő-választáson) már megtette személyi javaslatait az utódlásról. Február 14-én az országos választmány mérlegeli a javaslatokat, s dönt arról, ki kapja a volt miniszterelnök mandátumát.

Az OV választmányának elnöke az MTI-nek elmondta, a Pest megyei választmány három személyt javasolt a mandátumra: Dragon Pál Pest megyei elnököt, Droppa Béla megyei alelnököt, valamint Vella Nándort, Csömör alpolgármesterét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×