eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Navracsics: Megszorító csomag az adóátrendezés

A Fidesz súlyos megszorító csomagnak tartja a miniszterelnök által bejelentett lépéseket, és bízik abban, hogy a szocialista frakció nem fogja majd megszavazni ezeket - mondta Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője.

Ez nem ezermilliárd forintos adóátrendezés, hanem súlyos megszorító csomag - hangsúlyozta Navracsics Tibor. Mint mondta, az áfa-emelés a szegényeket sújtja majd, és az ingatlanadó bevezetése is súlyos szociális következményekkel járna, hiszen sokaknak egyetlen vagyona a háza vagy a lakása. Ráadásul azok, akik ingatlanukat devizahitelből vették meg, azok kétszeresen is sújtva lesznek: nemcsak az adó, hanem a törlesztőrészletek emelkedése miatt is.

A Fidesz frakcióvezetője úgy vélte: "borítékolható", hogy a családi pótlék bruttósítása a terhek növekedésével jár majd, ugyanakkor a miniszterelnök legutóbbi nyilatkozatából az is kiderül, hogy nem járna mindenkinek alanyi jogon a juttatás.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: abban bíznak, hogy a szocialista frakció nem fogja megszavazni ezeket a megszorító intézkedéseket. Felidézte, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője 2005-ben még azt mondta, "törjön le a keze", ha megszavaz olyan intézkedést, amely befagyasztja a mindenkinek és a szegényebbeknek járó támogatásokat. "Abban bízunk, hogy Lendvai Ildikó még mindig tartja ezt az ígéretét, és frakcióvezetőként az MSZP-frakcióval is betartatja majd" - tette hozzá.

A miniszterelnök adócsökkentő javaslatairól szólva Navracsics Tibor azt mondta, nem tudják, milyen személyijövedelemadó-csökkentést tervez a kormány, de szerintük az adóterhelés nem csökken majd a bejelentett lépések következtében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×