eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hózáporok a hétvégén, enyhülés a jövő héten

A hétvégén hózáporokra, a jelenleginél hidegebb időre lehet számítani - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. A jövő hét elején ismét enyhébb időt várnak a meteorológusok. Gyúró György elmondta: a hegyekben síelésre alkalmas az időjárás.

A hétvégén néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet - mondta az InfoRádió kérdésére az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. A lehűlés oka az Észak-Európa fölött húzódó nagy kiterjedésű anticiklon, amelynek keleti peremén hideg és változó nedvességtartalmú légtömegek áramlanak a Kárpát-medence felé.

Gyúró György hozzátette: a hétvégén havazásra, egyes helyeken hózáporokra lehet számítani, de jelentős mennyiségű csapadék nem lesz. Az ország nagy részén legfeljebb egy-két, északkeleten pedig két-három, legfeljebb négy centiméter új hó hullhat.

Várhatóan a jövő hét elején enyhülés kezdődik: napközben öt fok körül lesz a hőmérséklet, fagy csak éjszaka lesz.

Akik a hétvégén síelni készülnek, arra számíthatnak, hogy a hegyekben megmarad a hó, a Kárpád-medence alacsonyabban fekvő részein azonban nulla fok, vagy afölötti hőmérséklet várható.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×