eur:
389.02
usd:
361.27
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Még mindig nincs áram 89 dunántúli településen

Csütörtökön reggel még 89 nyugat-dunántúli településen vagy településrészen szünetelt az áramszolgáltatás - közölte kora reggel az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. igazgatóságának elnöke.

Patay László elmondta: a térségben jelenleg 14 ezer háztartást érint a kimaradás, a legsúlyosabb helyzet továbbra is Zala megyében van, ahol összesen 65 településen okoz problémákat a kedden este kezdődött havazás miatti üzemzavar.

A szakember reményei szerint a délelőtt folyamán a fogyasztók többségénél helyre tudják állítani a szolgáltatást, de a kidőlt oszlopok, elszakadt vezetékek megközelítése egyes helyeken jelentős erőfeszítést kíván. Több helyütt nagyon nehéz a meghibásodások helyszínének megközelítése.

A kedden este kezdődött havazás miatt az első időszakban több mint 52 ezer háztartást érintett a Nyugat-Dunántúlon az áramkimaradás. Zala, Vas, Veszprém és Somogy megyei településeken szűnt meg vagy szakadozott a szolgáltatás. Több helyen második napja nincs víz, mert az áramhiány miatt nem működnek a szivattyúk, a központi fűtéssel ellátott házakban pedig szintén emiatt nem tudnak fűteni.

Az éjszaka a tűzoltók műszaki mentőgépkocsiján lévő aggregátorral több településen is működésbe hozták a vízkutak szivattyúit, hogy a hálózatba ismét víz kerüljön.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza
Aréna

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Tizenkét év késéssel bekapcsolják a francia Paks II.-t

Tizenkét év késéssel bekapcsolják a francia Paks II.-t

Az Electricite de France SA (EDF) megkapta a hatósági engedélyt az északnyugat-franciaországi Flamanville 3. számú új atomreaktorának beindítására 12 éves késedelem után. Az Autorite de Surete Nucleaire keddi közleménye szerint az üzembe helyezéshez adott zöld lámpa lehetővé teszi az EDF számára, hogy betöltse a reaktorba az üzemanyagot, folytassa a terhelési próbákat, majd megkezdje az üzemi termelést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×