eur:
385.18
usd:
354.45
bux:
68245.9
2024. május 21. kedd Konstantin

Nem készül pótköltségvetés - a nap hírei

Nem készít pótköltségvetést a Pénzügyminisztérium, a gazdasági válságra ugyanakkor a jövőben is kidolgozza a megfelelő válaszokat. Új politikára és politikai vezetőkre van szükség Magyarországon. Visszahívták a Malév igazgatóságából Borisz Abramovicsot, az igazgatóság elnökét és Alexander Abramovics igazgatósági tagot a tulajdonos AirBridge Zrt. javaslatára. A nap hírei.

Nem készít pótköltségvetést a Pénzügyminisztérium, a gazdasági válságra ugyanakkor a jövőben is kidolgozza a megfelelő válaszokat. Erről a tárca vezetője beszélt Miskolcon. Veres János azt mondta: az ország megfelelő befektetési célpont mindazoknak, akik már a krízis utáni időszakra gondolnak. Korábban Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője beszélt arról, hogy pótköltségvetésre lenne szükség, miután pártja megítélése szerint már két hét után látható vált: összeomlott az idei büdzsé.

Közben a miniszterelnök az MSZP-frakció tagjaival egyeztetett a válságkezelési tervekről. Gyurcsány Ferenc azt mondta: az intézkedések között biztosan lesznek olyanok, amelyek érzékenyen érintenek egyes társadalmi csoportokat. Úgy vélte, hogy az elmúlt hatvan év legbonyolultabb gazdasági átalakulása zajlik, és a krízis kezelése azért nem könnyű, mert fent kell tartani az egyensúlyt, miközben piacot kell teremteni, foglalkoztatást és beruházást növelni, és csökkenteni a terheket.

Új politikára és politikai vezetőkre van szükség Magyarországon. Ezt a Fidesz elnöke mondta a párt Magyarország többre képes című programalkotó vitasorozatának első rendezvényén. Orbán Viktor úgy fogalmazott: súlyos és tarthatatlan a jelenlegi gazdasági helyzet, a kormány döntések helyett csak előrejelzéseket ad. A politikus hangsúlyozta: a változáshoz egységes jobboldalra van szükség.

Visszahívták a Malév igazgatóságából Borisz Abramovicsot, az igazgatóság elnökét és Alexander Abramovics igazgatósági tagot a tulajdonos AirBridge Zrt. javaslatára - közölte a légitársaság. A Malév rendkívüli közgyűlésén felkérték a cég igazgatóságát, hogy vizsgálják meg a tőkerendezés lehetséges módjait, így egyebek mellett a tőkeleszállítás és a tőkeemelés lehetőségeit is.

A kecskeméti Mercedes gyárhoz vezető három csomópont tervezésére írt ki nyílt közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Meg kell tervezni a csomópontokban a kerékpárút átvezetését, és a közvilágítást is. A munka befejezésének határideje szeptember 30-a. Az eredményhirdetés várható időpontja március 10-e.

Pécsett megszűnik a hónap végén a Baranya Megyei Kórház tüdőszanatóriuma. Az ingatlant a fenntartó megyei önkormányzat értékesíti, a pénzt a kórház adósságának csökkentésére fordítják.Csak részben tartja eredményesnek a központi közigazgatás 2006-ban megkezdett fejlesztését az Állami Számvevőszék. A szervezet egyebek mellett azt állapította meg, hogy a 2006 előtti időszak legfontosabb hiányosságai esetében, például a tervezés, valamint az előzetes és utólagos hatásvizsgálat szabályozási kereteinek megteremtésénél nem történt érdemi előrehaladás.

Autópálya-használati jogosultság vásárlására, felnőttképzés finanszírozására, könyvtári-, internet-, és egészségbiztosítási-szolgáltatásra, sétarepülésre, valamint mozijegy vásárlásra is felhasználható lesz az üdülési csekk február 1-jétől. Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke azt mondta: tavaly 41 milliárd forintnyi üdülési csekket bocsátottak ki, amelyet 2 millióan használtak fel.

Tatabányán az autók, valamint a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatának korlátozására szólította fel a lakosságot az önkormányzat a szálló por koncentrációja miatt. Közben Salgótarján jegyzője hasonló intézkedéseket rendelt el a Nógrád megyei városban. Kádár Zsombor azt mondta: az autóhasználat és az alternatív fűtés csökkentése mellett ismét bevezették az égetési tilalmat. Budapesten az elmúlt napokhoz képest sehol sem emelkedett a szállópor koncentrációja.

Szombaton Moszkvában tárgyalnak Ukrajna és Oroszország vezetői az Európai Unió képviselőinek bevonásával a gázvita megoldásáról. A Dmitrij Medvegyev orosz elnök által kezdeményezett találkozóra az ukrán államfő várhatóan nem megy el. Ukrajna változatlanul nem továbbít orosz gázt Európába, annak ellenére, hogy Viktor Juscsenko megígérte: a megállapodás létrejöttéig Kijev ingyen szállítja Európának az orosz gázt, ha cserébe Moszkva odaadja a tranzit beindításához szükséges mennyiséget. Hasonlóan a szomszédos államokhoz, Magyarországra sem érkezik orosz gáz Ukrajnán át, de jelenleg az enyhébb időjárás miatt nincs érvényben gázkorlátozás.

Nem fogadja el a gázai tűzszünetre vonatkozó izraeli feltételeket a Hamász radikális palesztin mozgalom. Ezt a szervezet damaszkuszi emigrációban élő vezetője mondta a katari Dohában, az Arab Liga rendkívüli csúcsértekezletén. Háled Mesaal felszólította a tárgyaláson jelenlévő országok képviselőit, hogy szakítsanak meg minden kapcsolatot Izraellel. A találkozón a Gázai övezetben dúló háború ügyét vitatják meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×